linn krouthén

TIPS

Kategori: INKÖP

Håret blir underbart mjukt! Finns att köpa på bl.a. Kicks. 80 kr om jag inte minns fel.

REC

Kategori: ALLMÄNT

Dagen har gått fort. Började klockan tio. Försökte komma på en subgrupp att prata om med min basgrupp i vårt radioprogram. Jag och min grupp ska nämligen sända en timmes liveradio om några veckor. Det är nog första och sista gången jag får testa på det! Sedan fick vi tacos i skolan och efter det gled jag vidare till Växhuset för att spela in min låt. Min musiklärare ska bara finputsa den, sedan är den klar!

Nu ska jag fixa en träningsspel lista till min ipod och sedan sätta mig med gitarren en stund. Ikväll blir det Idol, troligen med min älskling. Tycker det är lite småtråkigt att både Geir och Linda i Idol har haft en karriär tidigare. Geir ställde upp i finska Melodifestivalen och Linda var med i popgruppen Supernatural. Men men...

(Tips! Polisen har ett pratjournummer som man kan ringa när man är på väg hem, om man är själv och tills man är hemma innanför dörren.. 08-504 466 66 kl. 23-3.30 fredag och lördag kopiera och sprid vidare!)

 

// L.

DANSMOVES UNDER EN TJEJKVÄLL

Kategori: VIDEO

24 SEPTEMBER

ME AND YOU

Kategori: ALLMÄNT

Precis varit ute och sprungit. Nu väntar bara duschen, mat och sedan ska jag lägga mig och mysa med världens underbaraste♥
Fick en mus idag från skolan till min dator. Skönt att slippa använda musplattan när man använder Photoshop. Miniräknare kvitterade jag även ut på mattelektionen. Skönt med lite verktyg!
Imorgon är det en ny dag, och då ska jag spela in min låt i studio i Växhuset. Nice!
// L.

27 SEPTEMBER

Kategori: PÅ MIG

linne - monki // transparant skjorta - h&m // armband - lindex // ring - JC

TIRED

Kategori: ALLMÄNT

Slutade kvart över två idag! Underbart med tidiga dagar, särskilt när man är trött. Det blir att övningsköra lite efter maten med pappsen och sedan somna till Idol och längta efter att ha min sötnos bredvid mig.
// L.

ONE OF YOU

Kategori: MUSIK

och Olle & Jimmy.

SANNAS DANSTÄVLING

Kategori: VIDEO

Min systers danstävling 25 september. Hon startar längst upp till höger i svart topp och svarta byxor.

VIT SKO BLEV GUL

Kategori: ALLMÄNT

En härlig helg har det varit! Vaknade upp på lördagen halvt utvilad. Skulle nämligen på min syster danstävling i Västerås. Duschade, fixade mig och sedan kom Louise och tillsammans åkte vi in till danstävlingen med pappa. Där befann sig redan mamma och Sanna sedan åtta på morgonen. Det var superkul att se alla duktiga dansare. Små flashbacks fick jag då jag själv dansat en gång i tiden. Rös även till när man verkligen kände energin och glädjen i hallen.
Min syster kom två av tjugosju dansar i silverklass. Så nu är hon uppe i guld och hård konkurrens. Även fyra i pardisco. Firade det med att beställa från Spicy Hot. Louise och jag gjorde i ordning oss innan  vi åkte vidare till Max för att ha en rolig kväll och säga "farväl" till Lukas som flyttar till London nästan vecka.
Det har för övrigt varit en heldag hos min älskling. Skulle börja dagen med en promenad med hans hundar. Och gissa; möttes av en gul och blöt Converse sko. Härligt! Fick låna Max förstora skor och bli hem skjutsad parfota efter kvällsmaten där.
Nu blir det tyska plugg och sedan kika på Ensam mamma söker med min syster och mamma. Haha!
// L.

SKOLFOTO

Kategori: ALLMÄNT

Jag fick sluta tre timmar tidigare idag. Alltså klockan ett. Dagen började med sista ideal lektionen. Såhär på en fredag har man inte så mycket motivation. Och så var det skolfoto idag. Kläderna i min garderob åkte på och av imorse tills jag satt på mig det jag tänkte sätta på mig från först början; ett par svara chinos och en kort, beige t-shirt. Avslappnat och skönt! Valde att sitta ner på skolfotot. Jag & två till var de enda som ville det. Resten blev tvingade, haha.
Men nu ska jag ta och dricka en latte och sedan försvinna ner i källaren för att städa lite. Louise, Amanda och Evelina kommer nämligen till mig ikväll och gör sällskap framför Idol och en popcorn skål.
// L.

FLERA MIL

Kategori: ALLMÄNT

En dag i rörelse resulterar blåsor på fötterna och en trött kropp. Stod utanför Igor klockan tio idag med Gabriella och Sara för att sedan utforska nya Monki i stan. Hittade saker för hela 800 kr där inne = en tom plånbok (bilder nedan). Efter lunch var det dags att hitta rådgivare till vårt företag med Emilia och Emma. Puuh, gick säkert över 1,5 mil. Vi hittade dock två rådgivare som förhoppningsvis blir våra rådgivare också. Känns bra! Sedan har jag gått från tre på stan ända tills sju på kvällen med mamma och Sanna. Käkade Spicy och sprang runt för att hitta tävlings dans kläder till Sanna. När jag går igenom min dag i mitt huvud kan jag förstå varför jag mår som jag mår. Så nu ska jag ta bort mitt smink, borsta tänderna och fortsätta kolla på Idol. Sedan blir det kudden och längtan till fredag & helg.
// L.

23 SEPTEMBER;

Kategori: INKÖP

tröja & linne - monki // skor - ryns // skjorta - monki

NYÖPPNAD

Kategori: ALLMÄNT

Precis kommit hem från min söta kille. Kilade dit ett tag efter skolan. Men nu är jag hemma. Redo för att skriva de sista meningarna i processuppgiften om ideal. Känns underbart att den snart är över!! Ikväll ska jag försöka dra med mamma ut på en walk, så vi håller vårt mål.
Imorgon blir det att springa ner på stan och stå och vänta utanför nyöppnade Igor med Kim, Alba och Ronja på vår håltimme. Monki, äntligen!!
// L.

IDOL

Kategori: MUSIK

några favoriter.

I'M JEALOUS

Kategori: ALLMÄNT

Just nu sitter jag i skolan. Kan egentligen gå hem nu men beslutar att stanna kvar i skolan, plugga och vänta på pappa för att slippa traska i regnet. Två timmars flitigt jobb blir det nu helt enkelt.
Åh är så avundsjuk på Anna som åker till Thailand imorgon och blir borta i nästan tre veckor. Vill också ligga på stranden och bada i ljusblått vatten!
// L.

NYTT MÅL

Kategori: ALLMÄNT

Precis tryckt i mig pappas wook med quinoa och massa gott i. Mums! Det har varit en kort men rolig dag idag. På förmiddagen hade jag ideal och på den lektionen satt jag och några i klassrummet och sjöng på "Get over him" låtar. Sedan var det lunch och musik. Åkte hem och jobbade på min låt istället därför att min koncentration och inspiration är svårt att nå när jag har andra runt omkring mig. Somnade dock när jag kom hem och när jag vaknade visste jag inte riktigt vart jag var. Men det var underbart att ta en liten powernap!
Nu ska jag och mamma gå ut och gå. Vårt mål är att röra på oss varje kväll. Så mycket lättare att hitta motivationen när man är två. Så nu är det på med varma kläder för en tripp ute. puss
// L.

ÄPPELPAJ

Kategori: ALLMÄNT

Just nu sitter jag och äter mammas äppelpaj i soffan tillsammans med mamma och pappa. Precis varit ute och gått runt Skultuna med mammsen. Gud, jag älskar just det här vädret! I alla fall när man ska ut och gå. Friskt i luften, fina färger och bara så himla skönt. Nu kan jag säkert sova gott inatt när jag rensat min hjärna lite. Har hunnit övningsköra idag också. Det går ju bättre och bättre och det blir roligare och roligare. Men nu ska jag lägga mig i sängen och mysa framför tv:n. Pluggningen får vänta till imorgon.
// L.

HÖST...

Kategori: ALLMÄNT

Det blev en fart fylld kväll igår med KG folk kan man säga! Mycket hände. Mycket skoj, och även mindre roliga saker.

Vaknade upp bredvid min älskling vilket var underbart. Åt frukost framför Camp Rock 2 som vi hade spelat in på boxen. Jag gillar musik/dans filmer. Sådana filmer är så enkla och mysiga att kolla på, haha!
Känner toften av oxfilé från köket. Gud, min mage kurrar! Känns som jag skulle kunna äta 100 bitar just nu. Åker iväg till min sötnos ikväll för en myskväll. Vädret lockar oss inte ut till Kulturnatten inne i stan. Men jag antar att hösten kommer att vara såhär dyster, så jag kanske måste börja vänja mig...
// L.

17 SEPTEMBER;

Kategori: PÅ MIG

klänning -  bikbok

KG FEST

Kategori: ALLMÄNT

Nu är jag fixad och klar inför KG-festen ikväll!! Snart kommer Evelina till mig, och sedan möter vi allihopa som anländer från bussen och fortsätter ner till Fordonföreningen. Får sova denna natt med världens finaste kille också. Denna fredag kommer bli awsome.



// L.

HÅLFRI

Kategori: ALLMÄNT

Efter ett tandläkarbesök kan jag konstatera att jag är hålfri och borstar tänderna kanon! Härligt att höra.

Kom till skolan för en och en halv timme sedan och slutar om 10 minuter. Sitter med Evelina i caféet och njuter av att det snart är helg. Vi ska kämpa med att hinna 16.05 bussen hem. När jag kommer hem ska jag försöka ta mig ut och gå, eller så hoppar jag dirket in i duschen och sedan börja fixa mig inför kvällen. Den omtalande KG-festen startar om några timmar. Äntligen!



// L.

BAD

Kategori: ALLMÄNT

Shit vad jag behöver min älskling här just nu. Att en famn kan saknas och betyda så mycket. Någon som lyssnar. Någon som förstår.

Förövrigt njuter jag av att börja klockan kvart över två imorgon. Måste dock upp till tandläkaren klockan tio. Men det är andra bullar. Får hoppas på att min vana att tandläkaren säger "Nej, inga hål!" även händer imorgon. Slutar skolan klockan fyra. Då blir det hem, duscha och fixa mig inför kvällen med KG elever på fordonsföreningen.



// L.

VALDEBATT I SKOLAN

Kategori: ALLMÄNT

Allt handlar om valet nu. Inte så konstigt då det är val på söndag. Jag är lite förvånad över mig själv att jag faktiskt börjar bli lite intresserad av vad alla partier tycker och tänker. Idag kom ungdomspolitiker till min skola för att debattera för hela skolan. Jag tyckte att det var jätteintressant att lyssna på vad de hade att säga. Skakningar på huvuden när politikerna inte var överrens, suckningar, handuppräckningar. Och det roliga var att allt de sa spelades in och kommer sändas från skolans radio om några dagar. Nu vet jag vilken sida jag lutar till i alla fall. På fredag ska vi få rösta i skolan. Eller, testa på att rösta i alla fall.

Nu håller jag på att göra en reklambild. Det går faktiskt bra! Idol ikväll - I'm stuck!


// L.

ALIEN

Kategori: ALLMÄNT




Tidfördriv på håltimmen efter tyskan... Sitter i ett grupprum med Christoffer och min mage hungrar ihjäl som alltid. Han sitter här med en macka - småfrestad...
Ikväll kilar jag troligen iväg till Mariagården. Länge sedan man var där. Min panik släppte när jag fick veta att processuppgiften i ideal ska vara inne nästa fredag. Och så är det Idol ikväll, det får man inte missa.


// L.

BLUE EYES

Kategori: ALLMÄNT

Det är konstigt att man kan sakna skolan. Har varit borta från den i fyra dagar nu pga. min förkylning. Känns som man missar tusen saker medan man går hemma och gör så gått som ingenting. Men idag har jag faktiskt roat mig själv. Började morgonen med att bläddra igenom vår box med inspelade tv-program, filmer och annat. Hittade en film pappa spelade in för inte så länge sedan, Sandor slasch Ida. Hörde talas om den när jag gick i typ sjuan, att i alla fall boken skulle vara bra. Nu har jag sett den och den var väl helt okej. Tror dock att jag skulle tyckt om den mer för några år sedan då jag inte var lika kritisk...

Nu sitter jag och pluggar ideal, äter vindruvor och lyssnar på musik. Min kära, söta katt Alfons hoppade upp på bordet och la sig rakt på alla mina papper. Han har en tendens till att lägga sig exat där man håller på att läser. Uppmärksamhets behov eller vad?! Men han e söt. Nu ska jag fortsätta med mitt skrivande.





// L.

19 MOUNTH

Kategori: ALLMÄNT

19 månader med sötaste killen idag! Har varit ute och myst med honom på dagen i två timmar innan han skulle iväg och träna. Jag älskar dig.
Känner mig fortfarande småhängig och nyser & hostar som bara den. Mamma köpte hosttabletter idag som förhoppningsvis ska lindra hostan. Kan knappt sova pga. den. Blir troligen att vara hemma imorgon med för att vila upp mig helt. Nu ska jag titta på tv med min söta familj. Mamma Mia ikväll - åh vad jag älskar filmen.
// L.

9 SEPTEMBER ;

Kategori: PÅ MIG

skjorta - second hand // klocka - ifrån Kina // halsband - mammas & ur och penn // shorts - second hand

DOWN

Kategori: ALLMÄNT

Ska försöka hinna med att plugga körkortsteori, övningsköra, plugga ideal, lära mig lite tyska glosor, städa, göra müssli... hm... hinner nog inte allt detta ikväll. Får dela upp det på två dagar, kanske tre! Eller bara ta det som det kommer.

Men ikväll ska jag verkligen försöka kriga mot min förkylning och åka iväg på myskväll. Behöver det!♥


// L.

I LOVE FOOD

Kategori: ALLMÄNT

Nu blir det avokado till förätt, färsk lax från fiskbilen till varmrätt och mammas äppelpaj till efterrätt. Men sedan blir det en till efterrätt. Nämligen en stor, fet godis påse som jag varit och köpt till mig och Max som vi ska mums på framför Idol ikväll. Fast egentligen känns det inte värt att klämma i mig massa godis, för jag känner verkligen ingen smak...



// L.

ATT TA EN TON ÄR OMÖJLIGT

Kategori: ALLMÄNT

Jag kunde knappt prata igår. Eller jo - men jag har nog aldrig varit sådär hes och pipig på samma gång. Min älskling kollade på idol med mig. Att försöka ta en ton var (och är fortfarande) lika omöjligt som att hålla ögonen öppna när man nyser.

Idag vaknade jag och kände mig hängig. Stannade hemma från skolan. Dock kunde jag inte somna om efter att mitt alarm ringde så jag steg upp klockan sju. Har hunnit plugga tyska och kollat på tv. Nu ska jag ta tag i idealuppgifterna så jag slipper dom på söndagskvällen. Hoppas på att min sötnos kommer och pysslar om mig ikväll, orkar inte göra något annat.



// L.

L

Kategori: BILDER




augusti

WIKING

Kategori: ALLMÄNT

Jag fick sluta klockan tolv istället för fyra idag för min snälla musiklärare Wiking. Nästa gång ska jag antagligen visa upp början på min låt så han tror på mig att jag gör något när jag kommer hem. Ligger just  nu i sängen och pluggar ideal. Processuppgiften i ideal är inte att leka med. Men nu är det stopp i min hjärna, så nu ska jag ta fram gitarren och försöka fortsätta på min låt ett tag. Hoppas kreaktiviteten är med mig, men den brukar komma efter ett tag. Oftast i alla fall. I studion i Växhuset är den helt borta, eller så glömde jag den bara i mitt rum just den dagen. Haha. Idol ikväll. Och så ringde pappa nyss och sa att han tar med sig kebabrullar hem. Min mage skriker.



// L.

FÖRSOVNING = STRESS

Kategori: ALLMÄNT

Försov mig i nästan en och en halv timme idag. Tänk, att på 25 minuter skulle jag hinna gör allt jag behöver innan bussen går. Bara frukosten brukar ta typ en kvart, tjugominuter att fixa och äta. Men, så fanns min räddare i nöden i huset, pappa! Han skjusade mig till skolan halv åtta, så en kvart till fick jag på mig. Puhh, stressig morgon...

Världens mysigaste kväll fick jag igår med min älskling. Idol, melon och prat. I love you. Och så är min syster påväg ut i skogen nu. Förkyld som hon är ska hon kämpa och gå i tre timmar mitt ute i skogen till lägret, och vara där i tre dagar. Plutten. Ideal och sedan musik idag. Skönt.



// L.

LEDIG

Kategori: ALLMÄNT

Jag är uppe! Skönt med en rätt tidig morgon i alla fall. Dagen blir så otroligt lång. Man hinner göra så mycket. Ska starta dagen med att kila till gymmet i någon timme. Allt för länge sedan. Ska även köpa en citron till min syster, fråga mig inte varför. Antar att hon vill ha C-vitaminer i sin sjuka kropp. Och bli frisk till imorgon. För då bär hon iväg till Bruksleden. Åh, tänk när man själv gick den på Persboskolan. Massa minnen därifrån. Kommer särskilt ihåg Carros och min goda blåbärskräm.

Måste även ta tag i hemuppgiften vi fick igår på min lediga dag. Det får bli efter gymmet.

Ikväll startar Idol!!!! Har faktiskt längtat. Älskar alla audition. Se alla mindre bra sångfåglar och upptäcka nya, underbara talanger. Min älskling kommer till mig efter han slutat. En härlig kväll helt enkelt.




// L.

ALIVE

Kategori: BILDER




23 AUGUSTI! / me and louiseL

MAKES ME WONDER

Kategori: ALLMÄNT

Efter att jag vunnit i kortspel (host) över mamma och syster tar jag min självkänsla bok och lägger mig och myser med mig själv. Sleep well alla godingar! (när ni nu lägger er.)



// L.

I DON'T KNOW

Kategori: ALLMÄNT

Skön dag i skolan idag. Efter lunchen fick jag sluta för min musiklärare. Alltså klockan tolv. Gick ner på stan och beställde tid på Harmoniq. Nämligen ett presentkort därifrån som jag fick av familjen Wikström som jag inte använt ännu. Men nu så. Sminkning och sen produkter för summan, härligt!
Jag har inte hunnit gjort så mycket när jag kom hem idag. Förstår inte vad jag lägger tiden på? Den bara försvinner... Men imorgon är jag i alla fall ledig. Underbart! Dock måste jag göra en hemuppgift, men jag hoppas på att den går fort att göra. Nu ska jag.... haha, vet inte.



// L.

123456789

Kategori: BILDER




23 AUGUSTI

MELON

Kategori: ALLMÄNT

Sitter i mitt rum med en stor skål i min famn full med äpplen och melon. Just nu finns det inget godare. Dricker även te och lyssnar på musik. Men i allt det goda och mysiga kommer en tyskabok i vägen. Yes, pluggar också. Min söndag blev ingen ledig sådan... Har i alla fall hunnit med en springtur idag. Skönt. Och så hoppas jag på att pappa vill åka ut och övningsköra med mig. Det blir i sånna fall på små gator i Skultuna denna gång. Framsteg.




// L.

DAAAAIM

Kategori: ALLMÄNT

Ligger under duntäcken och äter daimglass med min älskling.



// L.

GASEN I BOTTEN (INTE DIREKT KANSKE)

Kategori: ALLMÄNT

Jag har varit ute och övningskört idag. Typ två timmar. Fick äntligen gasa på lite då jag fått in snittsen att hitta dragningsläget och blablabla...
Nu har jag precis ätit två majskolvar och ska börja att plugga. Jag ska försöka göra klart allt jag behöver göra idag så slipper jag det imorgon. Ledig söndag är alltid trevligt! Ikväll kommer min älskling till mig. Det blir att grilla revbenspjäll, kebabpinnar och kyckling, mums! Och sedan såklart film med popcorn eller något annat gott.



// L.

BOYGIRLS

Kategori: ALLMÄNT

BÄRBARA DATORER...

Kategori: ALLMÄNT

Jag vet inte varför. Men på sista tiden känns det som att det har varit mycket prat om bärbara datorer. Kanske för att jag fått en ny från skolan, som fungerar hur bra som helst och är verkligen en perfekt grej som saknats alla år i skolan (märker man nu i efterhand). Och kanske för att Carlforsskaelever nu får Mac datorer. Att Persboskolans elever kommer att få Mac datorer. Och att till och med min mamma fick en bärbar dator av min snälla pappa igår. Nu gäller det att hon lär sig datorn också. Så ja, herregud, vi har sex bärbara datorer i huset. Inte så konstigt att det varit mycket om bärbara datorer på sista tiden när jag kan se dom vart jag än går...

Härlig dag idag. Jag vet inte varför, den har bara varit bra. Pannkaka till lunch, planering inför UF (ung företagare) med Emila och Emma. Och sedan fika på Gränden med Louise, Amanda och Evelina.

Nu sitter jag och säkerhetkopierar alla mina grejer på datorn, för i helgen ska den iväg till Alex för omstartning. Rensning helt enkelt, så den blir så fräsch som den var när jag fick den. Även plugg ska jag försöka hinna med nu. Kisses.





// L.

FÖRSTA SEPTEMBER

Kategori: PÅ MIG



skjorta - second hand // korshalsband - ur & penn // fjäderhalsband - (från rebecca) h&m // "glasögonhalsband" - från mormor // armband (vänster) - kappahl // ring - JC

MEET ME HALF WAY!!

Kategori: ALLMÄNT

Nu sitter jag i skolan med min bärbara dator och ska försöka bli klar med en uppgift vi fick igår. Håltimme till tolv så då får jag passa på att plugga så slipper man göra det hemma. Det enda positiva med håltimmar...
Igår tänkte jag träna, men jag träffade min sötnos på bussen och det ändrades snabbt. Gick hem till mig istället och åt melon och kollade på film. Ikväll blir det troligen att gymma och plugga lite grann.


// L.