linn krouthén

SER FORTFARANDE UT SOM GÅRDAGENS BILD

Kategori: ALLMÄNT

Te och lite soppa är det enda jag får i mig just nu. Och glass då. Och så har hört att honung ska vara bra för halsen så jag öser på med det. Och om det inte stämmer att det ska hjälpa så måste jag inbilla mig det, för det känns lite bättre efteråt. När tet är slut. Hoppas ni mår bra i alla fall. Om ni mår superbra får ni gärna ge mig lite av det friska. Kram

SÅHÄR SER JAG UT. TYP

Kategori: ALLMÄNT

40 graders feber, halsont, nån slags öroninflammation och värk i hela kroppen. Det är mitt tillstånd just nu. Såklart skulle jag bli sjuk till mina lediga dagar denna vecka...

GOTLAND

Kategori: BILDER

Juni 2011

LILA

Kategori: INKÖP

Införskaffade mig detta lila uppläggningsfat igår (ikea)

KÄRLEK GENOM HÄNDER

Kategori: INKÖP

chili - 249 kr

GÅRDAGEN

Kategori: BILDER

En mysig grillning hemma hos Emilia går följt av en härlig utgång.

FAMILJETRIPP

Kategori: ALLMÄNT

Varit på Erikslund idag och shoppat inredning. Carro ringde när vi var inne på ikea: "Nej, Linn - du har blivit yrkesskadad!". Kände mig även oartig när jag inte hejade och log mot kunderna. Nu ska jag till Emilia på en härlig grillkväll med tjejerna och utgång på det!! /L.

NYTT TILSKOTT

Kategori: INKÖP

8 JUNI

Kategori: ALLMÄNT

 
Jag blir tårögd när jag lyssnar på detta. Jag saknar klassen. Saknar min skola. Saknar lärarna. Saknar studenttiden. Saknar fika-stunderna under lektionstid. Men bland saknaden är jag så otroligt glad över att mina tre år spenderades med exakt dom sextio fantastiska själarna. Klasskamraterna som gjort min gymnasietid till den bästa. Kopparlundsgymnasiet har format mig till den person jag vill vara tack vare klassen, dom bästa tänkbara lärarna, miljön, närheten, öppenheten och anpassningen för varje individ. Så, tack. Tack.
 

HOLD ON

Kategori: BILDER

Igår efter jobbet tog jag bussen ner på stan för att fika och äta god sallad med tjejerna. Perfekt avslut på dagen. Och imorse fick jag en perfekt början på dagen med färska bär till frukost. /L.

PÅ RAST

Kategori: ALLMÄNT

Igår efter jobbet tog jag bussen ner på stan för att fika och äta god sallad med tjejerna. Perfekt avslut på dagen. Och imorse fick jag en perfekt början på dagen med färska bär till frukost. /L.

IMORSE

Kategori: ALLMÄNT

Trotsade regnet, klädde mig i regnjacka och keps, kände mig lite som en bonde och tog mig ut på en powerwalk med Louise. Tog även tillfället i akt imorse att vakna till i sängen framför tvn. Händer inte så ofta. /L.

SÖNDAG

Kategori: ALLMÄNT

Idag missade jag precis Sara Sommerfeldt. Två minuters för lång rast gjorde att jag precis gick om henne. Det blir lite som ett kändis-hysteri bland personalen på Ikea. En liten dags-höjare. Imorgon är jag i alla fall ledig, så ikväll ska jag njuta av kvällskaffe, trädgårdshallon och daimglass. /L.

18 MAJ

Kategori: BILDER

Jag saknar studenttiden.

VÄLKOMMEN HEM BÄSTA

Kategori: BILDER

Louise. Tufflan. Kokostoppar. Te. Present. Mys.

DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYS

Kategori: BILDER

Mysfredag börjar nu efter jobbet och fortsätter hos hemkomna Lollo. /L.

LOSING MY MIND

Kategori: BILDER

Gårdagens kvällsmat på Rob's med Max. Älskar deras lax! Laddat med jordgubbar till frukost inför dagens jobb. Tar emot lite att vara inomhus en hel dag i detta fina väder! /L.

FRIENDS YOU CANT EXPLAIN

Kategori: ALLMÄNT

Tackade för att Evelina gjort mig otroligt mätt innan jag gick ikväll. "det var planen också!". Men jag är inte bara mätt på allt gott som hon bjöd på i den fina takvåningen. Även mätt på kärlek och energi. Och tömd på skrattattacker och problem. Jag tackar Gud. Tackar världen för att jag får dela mitt liv med så fina vänner. Delade denna, hyffsat varma kväll, med Eve, Ina, Sara och Emilia. Natti /L.

IKEA

Kategori: ALLMÄNT

Känner en enorm lättnad när jag tänker på att jag har en lång, ledig dag framför mig imorgon. Lättnad för att jag har tid för att vila. Tid för mig själv. Jag undrar hur lite jag måste uppskattat lediga dagar förr med tanke på hur mycket jag uppskattar dom nu. Jobb tar faktiskt mer på energin än vad jag trodde. Mycket beror nog på de sena kvällarna som blir. Och att det blir timmars jobb stående. Men jag får inte glömma att jag har kul. Och att jag har så himla bra arbetskamrater. /L.

TRÄNINGSDAGS

Kategori: BILDER

Nu väntas powerwalk runt hägervallen med Azra! /L.

AMANDA

Kategori: BILDER

Grattis kära, underbara, fatastiska vän!!!

NATTIS

Kategori: BILDER

Förresten, innan jag hoppar in i duschen. Mitt första nattdopp i torsdags.

ALLT JAG BEHÖVER ÄR LITE SÖMN

Kategori: BILDER

Jag är otroligt trött. Extra trött var jag igår, så jag la mig extra tidigt efter att jag kom hem från jobbet halv nio, och efter pokertuneringen med familjen. Ändå ligger jag här, med en kropp som inte vill något annat än att stanna kvar här. I sängen. Men idag väntas tio timmars jobb på Ikea. Imorgon väntas jobb. En hel helg med jobb. Jag börjar inse var tröttheten kanske kommer ifrån. /L.

POWERWALK IGÅR

Kategori: BILDER

Älskar att börja morgonen på dethär sättet.

MUMS

Kategori: ALLMÄNT

Mamma har bakat mitt favoritbröd och gjort musli!

ICE AGE 4

Kategori: ALLMÄNT

Mammsen och pappsen bjöd mig och syster på bio ikväll! Bokade plus-stolar på Ice Age 4 i 3D.
Vi rekommenderar både filmen och te:t i de fina flaskorna. Njutit av en ledig dag till fullo, men imorgon gäller jobb igen. /L.

STÄDAD GARDEROB

Kategori: BILDER

Före och efter.

MITT ANDRA SOMMARJOBB

Kategori: ALLMÄNT

Jag är helt slut! Var ledig från Ikea idag så då tog jag tag i mitt andra jobb och förvånansvärt hann jag klart att grovstäda halva pappas företag på tio timmar. Ner på lister och upp på hyllor. Fingrarna har varit som russin hela kvällen efter alla timmar med blöt trasa i händerna.

REEBOOK

Kategori: ALLMÄNT

Nu lägger jag mina helsvarta converse på hylla som gett mig allt för mycket ont i knäna och byter ut dom mot bättre skor att stå och jobba i.

POWER MEET

Kategori: ALLMÄNT

Min fina kväll igår skapades av några av det bästa tillsammans med fint och varmt väder, raggarbilar och remmar. Firade Carro samtidigt som blev 19 igår! Tröttheten svek mig dock pga tidig morgon för jobbet igår, blev inte det roligaste sällskapet när klockan slog efter tolv. Gäspningarna tog över...

4 JULI

Kategori: ALLMÄNT

Ikväll bjöd jag över mina finaste vänner på myspys och fika. Skitsnack och skvaller. 

NÄMEN

Kategori: ALLMÄNT

Så, hur långt liv kommer jag leva efter alla tjejkvällar dom senaste åren?!

G1 X

Kategori: ALLMÄNT

En ny kamera i huset♥

ONE MORE NIGHT

Kategori: ALLMÄNT

Äter nektarin och ur högtalarna spelas Maroon 5:s nya album. Nu tänkte jag börja ta i tu  med alla foton jag skrivit ut från min studenttid. Några hundra stycken ska på något sätt föras in i ett fotoalbum. Antar att jag behöver några till album. Imorgon ska jag njuta av min enda lediga dag denna vecka.

KÄRLEK TILL DESSA RÖDA

Kategori: ALLMÄNT

Jordgubbar är så otroligt goda och billiga just nu. Varför inte bestämma sig för att leva på jordgubbar i sommar?
 
 
 

GOTT BRÖD

Kategori: ALLMÄNT

Tänkte tipsa om ett jättegott och nyttigt hembakt bröd som är superlätt att göra. Grundreceptet hittade jag på My Blomquists blogg. Rör ner alla ingredienser i en bunke, bre ut smeten på en långpanna och så in i ugnen på 175 grader i 80 minuter. Beroende på hur du vill ha brödet ska man ha det inne i ugnen olika länge. Första gången jag bakade brödet gjorde jag det ganska tjockt och hade brödet i ugnen ca 50-60 min. Då blev det mjukt och ganska "luftigt". Andra gången gjorde jag det lite tunnare och hade i det lite längre. Då blev det mer kompakt och knaprigare. Så, testa dig fram efter tycke och smak helt enkelt. 
 
Ingredienser:
2 dl havregryn
4 dl naturell yoghurt/filmjölk
4 dl siktat dinkelmjöl (jag använde vanligt dinkelmjöl)
1 dl krossade linfrön (jag hade i hela linfrön)
1 rivet äpple
2 tsk bikarbonat/bakpulver
1 nypa salt
valfria frön/nötter (jag hackade i mandlar, hasselnötter och solrosfrön) mängd går också efter tycke och smak.
 
 
Sedan kan du ha i honung och russin och/eller aprikoser om du vill få ett sötare bröd.
 
Ta sedan bort brödet från pappret och skär bitar av det efter hur stora bitar du vill ha :-)
 
(det här var den gången jag gjorde brödet tunnare)

FÖRSTA JOBBVECKAN

Kategori: ALLMÄNT

Oj, det var ett tag sen! Men jag har en liten förklaring till varför och förklaringen är jobb som tagit upp större delen av min tid. Att jobba på Ikea är superroligt. Åker dit varje dag med ett leende på läpparna, och får smitta av mig det på mina kollegor och kunder. Dagarna är väldigt intensiva och mycket information ska bråkas om att få plats i mitt lilla huvud. Så, man blir ganska trött och slut efter en heldags jobb. Väldigt mycket tror jag beror på att jag just nu är i en upplärningsfas där jag hela tiden måste vara fokuserad för att få in all information. Nästan som att gå till skolan där du får ny information hela tiden. Men, jag älskar ju att lära mig saker. Att utvecklas. Och det gör jag verkligen på Ikea. Utvecklas både kunskapsmässigt men också som person, det kan jag känna redan.
 
Var nere på Cityfestivalen i helgen med tjejerna. Det var roligt trots regn och blåst. Hoppade till Rebecca&Fiona och stod i kiss-kö i ca. 45 minuter med ett sisådär kösystem. Men, tillsut var jag personen i det mörka båset. 
 
Efter jobbet idag träffade jag Louise för en powerwalk. Kvällen blev ju otroligt fin så vi fick gå i solsken. Bakar just nu bröd som gräddas i ugnen. Ni ska få recept snart! /L.
 
 
18 maj, bal - jag och Jonathan