linn krouthén

HALVA SKOLA HALVA JOBB

Kategori: ALLMÄNT

Första halvan av dagen var jag i skolan. Andra halvan åkte jag iväg till IKEA för att gå en sängutbildning som fortsätter på torsdag. Kan inte annat än älska  denna arbetsplats! /L.

QUESTBAR

Kategori: ALLMÄNT

Cookie Dough har kommit till Vässan!!! Finns på Gymgrossisten. Sånt perfekt mellanmål när man inte har tillgång till kyl eller sitter på lektion. /L.

INGEFÄRA

Kategori: FOOD

En förkylning är på ingång. Så igår mixade jag ihop en smoothie på mango, banan, ingefära, citron, yoghurt och mjölk. Idag med hallon istället för mango. Inte bara nyttigt för immunförsvaret utan jättegott också!


OOOPS!

Kategori: INKÖP

Vinterskor - check!
Köpte dessa i somras i Göteborg men skickade tillbaka dom när jag kom hem för att jag behövde gå upp en storlek för att min storlek blev för smal runt benet. Men, det måste varit nå fel på dom i Göteborg för att när jag testa samma sko i min storlek idag satt dom perfekt så jag slog till. Det gjorde ont i plånboken... Ryns är som ifrån. /L.


JULMYS

Kategori: BILDER

En lördag med hög julmysfaktor! Åt min första lussebulle på nya, superfina fiket i Skultuna med tjejerna. Fortsatte lördagen hemma hos Emma där jag blev bjuden på god middag tillsammans med hennes mamma. En lördag med värme och energi. /L.






SPELKVÄLL

Kategori: ALLMÄNT



Hur bra kväll som helst hade jag igår tillsammans med Emilia, Matilda, Veronica och Laura. Spel, skratt och massor av gosaker!! /L.

JULMARKNAD

Kategori: ALLMÄNT

Iväg på julmarknad med Emilia, Amanda och Frida. Idag skulle jag velat att det var snö. /L.

NY FAV

Kategori: FOOD

Fyfasiken vad god! En eller två matskedar i din smoothie ger den bästa smaken. 

SMOOTHIE

Kategori: FOOD

En bra start på dagen börjar i köket. Jag börjar alltid med att sätta på mitt morgonkaffe - en vana som kommer vara svår att motstå, men som jag gärna behåller då jag både älskar smaken och doften av kaffe. Nästa så att man blir pigg av tanken!
Och så kommer vi till frukosten. En ny favorit är att mixa ihop en smoothie. Den jag kör på nu är: naturel yoghurt, kvarg, 1/2 frysen banan, hallon, 1 msk acai-pulver, agavesirap, 2 msk Fitnessgurus proteinpulver Strawberry white chocolate, chiafrön, (ibland även ca 1 tsk carbo-pulver). Så gott!


BILAR PÅ AVDELNINGEN

Kategori: ALLMÄNT

Idag pågick en liten "tävling" på bästa sovrumsavdelningen. Imorgon ska jag försöka fylla skålen full med bilar. /L.

SO HAPPY TO HAVE YOU

Kategori: BILDER

Bilder från några helger sen. Ikväll hade vi en lite lugnare kväll men precis lika bra. Och Prisoners var bra också. Ses på IKEA i helgen. Denna vecka blir det 0 vilodagar. Godnatt. /L.



SELMA

Kategori: ALLMÄNT

Vilken bra start på helgen! Älskar bra starter för då brukar resten flyta på väldigt bra. Träffades först med tjejerna i skolan för att plugga lite innan vi kilade iväg och köpte mat på Sibylla för att fortsätta pluggandet hemma hos Matilda. Fast väldigt lite blev gjort och söta Selma och andra samtalsämnen blev mer intressant. Fortsätter fredagen med bio och kvällsmat på Gränden med Emma, Emilia och Amanda. Trevlig helg! 

 /L.

NJUTNING

Kategori: MUSIK

E & E

Kategori: ALLMÄNT

Världens mysigaste lördag.



YOU AND I

Kategori: ALLMÄNT

The best things in life aren't things.

Igår träffade jag tjejgänget som var min trygghet i många år under den osäkra tonårsperioden. Vi har inte träffats på hur länge som helst för att vara oss. Så igår var en väldigt bra kväll. Och jag är så glad att vi fortfarande finns. Att vi fortfarande finns för varandra. Det är tryggheten ni ger mig idag.

/L. 

GODMORGON

Kategori: FOOD

Börjar min morgon med en overnight gröt med chiafrön. /L.

MINDFULNESS

Kategori: ALLMÄNT

Ikväll började jag på en mindfulnesskurs med Matilda som kommer vara tre gånger. Fick lära mig massa intressanta saker. Som t.ex. att vi behöver ögonkontakten med människor, annars blir vi mindre empatiska. Mobilen ger oss mindre av den. Tänk vad det påverkar barnen idag! Något annat jag lärde mig var att om du blir distraherad av mobilen när du t.ex. pluggar tar det 15 minuter av din jobbkoncentration. Tänk vad mycket timmar det blir av effektivt jobb? Ledaren delade med sig av en av hennes tankar: "om 10 år kommer det nog stå i våra CV:n att du är bra på att göra en sak i taget". Idag ska vi kunna ha många bollar i luften. Leva i nuet ska jag försöka börja göra mer nu. /L.

LIVETS STUNDER

Kategori: ALLMÄNT

Trots den jobbiga hemtentan har jag haft en väldigt mysig måndag och tisdag. Att komma hem till Skultuna är konstigt nog lite som att komma bort från vardagen. Som att få lite semester från livet i stan. Svår känsla att förklara. När hemtentan skickades in igår, halvklar och missnöjd, var det som att en sten - eller nej, flera stenar - släpptes från mina axlar. Tror jag firade det lite omedvetet. Mamma och jag åkte in till Erikslund och mös runt i alla affärer. Fick en tomte av mamma (ja jag längtar till julen) och gjorde av med pengar på Ica Maxi. Vi skulle "bara" köpa mjölk och nu har jag en full kyl... Igår levde vi, jag och mamma, i nuet. Visserligen på Ica Maxi. Men det spelar egentligen ingen roll var du gör det, utan att du gör det. För då kan vilka stunder som helst bli en av de bästa. /L.



ORGANISATION

Kategori: ALLMÄNT

Idag, inatt och imorgon är det jag och hemtenta. Den är väl inte min bästa vän men hoppet finns väl fortfarande kvar att vi tillslut ska förenas. /L.


FREDAG

Kategori: BILDER

Tre bilder från igår. Hamnade i spöregn, shoppade lite julsaker från IKEA med Emma och hade en supermysig kväll med godis, pizza och idol med Emma, Frida och Emilia. Blev övertrötta och jag kände mig halvfull utan en droppe alkohol i blodet. Att vara överträtt har sin charm och det blev mycket skratt in mot två på natten. Nu ska jag iväg på släktkalas.




 /L.