linn krouthén

SLEEP TIGHT

Kategori: ALLMÄNT

Godnatt. Tar nya tag inför morgondagen på jobbet. Firar sedan min ledighet med Emilia, Emma och Amanda.
// L.

HARD WORK-WORK

Kategori: ALLMÄNT

Jag ska sammanfatta denna vecka på ett kort sett: tidiga mornar, slit, trötthet och "fart å fläkt". Kanske ännu kortare: jobb. Första året jag storstädar på pappsens jobb, och jag måste säga att det är som värsta träningspassen. Ner på lister, upp på skåp, gnugga rent, och allt vad det är. Helt slut blir man. Och inte nog med det. Gör detta i 100 grader också. Min söta syster har varit med på jobbet några dagar och gjort det mycket roligare. Skratt-attacker gör att tiden går snabbare. Men imorgon så, min sista dag! Känns mer än underbart. Och det är så typiskt att regn väntas från imorgon...
Även fast jag är helt slut efter jobbet har jag haft körlektion, varit på grillkväll hos Polfjärd, tagit kvällsdopp med Louise, Sanna, Max och Polfjärd och myst med min plutt. Men snart kan jag gör det utan att börja gäspa vid nio på kvällen.
du är bäst!
// L.

R.I.P.

Kategori: ALLMÄNT

Det känns. Det känns i hela kroppen. Från topp till tå gör det ont. Önskar för en stund att tårar kunde rinna ut från fler ställen än bara ögonen. Ett av de finaste hjärtat som funnits har slutat slå. En av de finaste personerna har lämnat jorden för att flyga upp till himlen och bo med de finaste änglarna. Som en morfar har du levt vid min sidan, upplevt mina första steg och sett mig utvecklas som invidid. Som en morfar sa du alltid "Gud va söt du är!", smekte mig på kinden och log som bara du kunde. Varenda ord fastnade och jag kände mig plötsligt mycket starkare. Varenda liten tår som jag nu kommer släppa är för dig. För den du var. För den du är inom mig. För allt du gett mig. För allt du sa. För alla stunder du fick mig att skratta. För din godhet och din humor. Jag kommer aldrig glömma dig. En plats i mitt hjärta kommer du alltid ha. Jag kommer bära med mig alla stunder med dig. Försöka minnas de fina och försöka glömma sista tiden.
Jag älskar dig, Sixten. Vi ses♥

MIDSOMMAR//

Kategori: BILDER

'



































Midsommar i Tällberg 2011. Grillning, midsommarmat, femkamp, skratt, promenader...

HEMMA

Kategori: BILDER

Jag är hemma igen från ett mysigt midsommarfirande upp i galet fina Tällberg. Blir smått sugen att införskaffa mig en söt liten stuga i Dalarna. Fast det kanske är något jag ska tänka på om några år... Men men. Är som sagt hemma. Trött, nöjd och mätt. Körde både upp dit och hem. En latte från Statoil på vägen hem gjorde susen för koncentrationen. Nu ska jag sitta i mitt rum och vänta tills tröttheten kommer. Redigera bilder och köra körkorts teoriprov. Ciao.


JAMIE OLIVER

Kategori: ALLMÄNT

Dricker världens godaste hemmagjorda smoothie. Pappa kom hem med en Jamie Oliver mixer och vi blev ju bara tvungna att testa den! Nu packar jag inför imorgon. Övningskörningsskylten ska på och sedan ska jag köra upp till Tällberg med min familj och fira midsommar med släkt som har stuga där uppe. Hoppas på fint väder, för det är underbart fint där uppe. Bye!
// L.

OCH SÅ HITTAR MAN DOM HEMMA

Kategori: ALLMÄNT

Första lediga vardagen sedan jag slutade skolan. Känns underbart! Ska ta vara på dagen och göra massor av saker. Packa till imorgon, då far det upp till Dalarna, plugga körkortsteori, handla, städa och ha körlektion. Dagen är fullspäckad men behövlig. Egentligen skulle jag vilja klämma in en filmtimme någon gång under dagen. Men det känns rätt omöjligt just nu. Det roliga är att jag har säkert 100 filmer i min låda som jag inte ens öppnat än. Filmer pappa köpt i Kina. Och något annat roligt är att jag satt här om dagen och pratade filmer med vänner, filmer jag skrev upp som anteckning på mobilen för att jag ville köpa dom och se dom. Och så hittar jag dom i min låda. Typ som filmerna Just Go With It, I Am Number Four och Pirates of the Caribbean 4. Haha. Lite kompiskt. Kanske måste börja kolla vad som gömmer sig i lådan...
// L.

SET THE FIRE TO THE RAIN

Kategori: MUSIK

(AT WORK) I KEEP GOING WITH THE KITCHEN

Kategori: BILDER

Använder Ikeas Home Planner som hjälp!

MYSPYS

Kategori: ALLMÄNT

Jag hade världens mysigaste dag/kväll igår. Efter powerwalken med Louise åkte jag in till stan med Sanna och hade det übermysigt. Hittade småsaker och drack världens godaste smoothie. Firade sedan min moster som fyllde år ett tag hos mormor innan jag drog in till stan med Louise för att träffa Amanda, Ina, Linus och Emma. Mös på Cornetto innan vi tutade och körde till Kajen med Ina bakom ratten. Vid stängning åkte vi vidare till Mc Donald's för att fylla natthungriga magar.
Tog en powerwalk även idag med Louise och nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan göra massa nytta. Plugg körkortsteori, städa och annat smått. Även tagga inför veckans dagar på jobbet.
// L.

IGÅR

Kategori: INKÖP

klocka - second hand (30 spänn!!) // bikini - cubus

17 JUNI

Kategori: BILDER

bilder från i fredags när vi firade körkortstagaren och 18 åringen Ina♥

I FULL GÅNG

Kategori: ALLMÄNT

Jag njuter fullt ut av mina lediga dagar idag och imorgon. Har redan hunnit ta en lång powerwalk med Louise. Och nu är jag i full gång att fixa mig för att sedan åka in till stan med min syster. Fortsätter sedan i denna fart med att träffa Emma och sedan tjejerna. Så en lång men rolig dag har börjat.
Det blev en superrolig kväll igår hos Ina med god mat, spel och prat. Regnet som slog mot taket blev en extra mysfaktor.
// L.

18

Kategori: BILDER

Snart drar jag mig iväg för födelsedagsfirande hos Ina!
2003
// L.

ROLLING IN THE DEEP

Kategori: MUSIK

SPRUDLAR

Kategori: ALLMÄNT

Sitter på jobbet med den lilla vita MacBooken och söker förfullt på Ikeakök. Ritar, skissar, mäter... Idéerna rullar bara på! Och nytt godis har landat i godisskålen. Rollo, Mars, Twix, Dumle... Svårt att låta bli.
// L.

DRÖMJOBBET PÅ SOMMARJOBBET

Kategori: ALLMÄNT

Ja. Rubriken säger mer än tusen ord. Dock inte specifikt vad det är jag fått göra idag. Men, jag älskar ju inredning. Och att inreda! Så, till min stora glädje har jag fått i uppdrag av chefen på jobbet att designa ett nytt kök. Allt i köket ska rivas och göras om och jag ska få skissa och arbeta med inredningen. Om jag blev glad! Så, ser fram emot en ny dag på jobbet.
// L.

99 + 99 + 99 + 99 kr

Kategori: INKÖP

skor - åhléns // linne + bikini - h&m

PÅ JOBBET

Kategori: ALLMÄNT

Sitter på jobbet och kikar runt i mobilen medan skrivaren tuggar papper. Precis avnjutit min enda stund utomhus, lunchrasten. Fåtal gånger man verkligen inser hur skön lunchen är. Chefen har gett mig och Mathilda i uppgift att noppra jordgubbar som vi sedan ska äta på eftermiddagen tillsammans med vaniljglass. Ibland har man det bra! Och så kan jag ju inte låta bli att kila in till köket och strosa kring godisskålen. Vet inte riktigt hur jag kommer se ut efter dessa två veckor på jobbet. Vit och tjock kanske är en bra gissning? Haha. // L.

TIRED

Kategori: ALLMÄNT

Jag förstår inte riktigt. Helt slut efter första dagen på sommarlovet. Hur går det ihop? Att stå nästan en hel dag på jobbet kanske tar mer på krafterna än vad man tror, för ja - jag är typ död i kroppen. Somnar nog snart i min säng antar jag. Har inte mycket att säga förutom att jag börjar lära mig backparkera och har en sötnos till pojkvän. Och att jag imorgon ska få träffa Emilia, Emma och Amanda direkt efter jobbet. Men inte blir det sent in på kvällen. Jobb, jobb, jobb...
// L.

GÅRDSFEST

Kategori: BILDER

Gårdsfesten 11 juni 2011.

SOMMARMAT

Kategori: BILDER

Jag älskar sommaren! Jag älskar när man kommer hem och det är dukat med småplock av gosaker!
// L.

MYGGBETT

Kategori: ALLMÄNT

Jag har ännu inte tappat matte kunskaperna. Räknade nämligen ihop 18 myggbett på min kropp. Helt klart rekordet av röda prickar på min kroppen! Tänk att sommaren precis har börjat. Jag kommer inte ha nå skinn kvar om myggen kommer fortsätta såhär. Men någonting positivt finns det ju ändå; jag kan bara gå ut utanför dörren och känna mig älskad av så många på bara några minuter. Fast kärleken jag får av de små, äckliga sakerna kanske inte är den bästa kärleken man kan få, eller? Och rekordet på 18 myggbett har nog höjts efter denna kväll. Grannfesten utomhus var rena drömparadiset för myggen. 30 pers under ett å samma tält. Det blev inte kallt iaf! Andreas å jag underhöll våra grannar under kvällen med allsång och egna låtar. Jag och min familj vann fina priser efter första plats i kubbtuneringen, lite tack vare andras misstag. Imorgon (idag) firar min älskling å jag 28 månader tillsammans! Grymt! Får somna i hans famn nu och imorgon blir det troligen att leta resa. Godnatt! // L.

DUKTIG!

Kategori: MUSIK

SKOLAVSLUTNING

Kategori: BILDER

jag, emma, evelina och frida igår på skolavslutningen.
Hos Olivia igår!
9 juli 2011 / bilder från Emilia.

KLASS 09 ♥

Kategori: ALLMÄNT

Jag hade en grym kväll igår med min klass ute i en lokal på Bjurhovda. Dansade oss svettiga, sjung oss hesa och promenerade runt mitt i natten. Före festen träffades några av tjejerna i klassen hos Olivia för lite käk och sedan bar det iväg till Bjurhovda. Efter den härliga festen gick jag, Amanda, Emilia, Emma, Linus L, Linus E och Brandon till Mc Donald's för att fylla våra tomma magar och vi fortsatte sedan hem till Linus Larsson där vi alla somnade. Det kanske inte blev värsta skönhetssömnen, men någon timme fick jag sova i alla fall ihopträngd i en säng med Emilia och Linus E.
Vaknade helt stel vid nio, fixade mig så gott jag kunde och sedan gick vi alla till Kopparlunden för att se när treorna i skolan sprang ut. Rörd blev man och låten Release Me var inte mer än perfekt till de fina studenterna. Ett år kvar då!
Nyduschad och trött. Somnade i två timmar när jag kom hem. Nu ska jag snart till Andreas för att träna inför morgondagens grannfest, men först: grillning och massa gott. Magen skriker!
// L.

OM MAN ÄNDÅ KUNDE DELA PÅ SIG!

Kategori: ALLMÄNT

Det känns så sjukt konstigt att skriva att: jag har sommarlov!! För det känns verkligen inte som det. Kändes som vilken kortisdag som helst i skolan där alla bara var extra fina och uppklädda. Jag vet heller inte om jag vill förstå att jag har sommarlov för jag får lite småpanik av att detta är mitt sista riktiga sommarlov... Men visst är det underbart med ledighet!
Efter avslutningen i skolan tog jag och tjejerna i klassen en fika på Chicco. Kilade sedan till Cornetto för att köpa en take away sallad som jag njuter av just nu.
Ikväll blir det lite partaj någonstans med klassen! Grymt! Är dock väldigt trött efter 12 timmar på Gröna Lund igår, men stolt över mig själv då jag utmanade min rädsla och satt mig i uppskjutet två gånger. Bryan Adams på Grönan ikväll lockar, men... jag kan ju inte dela på mig.
// L.

25

Kategori: INKÖP

klänning - bikbok // tröja+acnejeans - röda korset (25 kr!!!!!!)

BEST

Kategori: ALLMÄNT

Tyska på morgonen där vi spelade ett spel som några i tyskagruppen skapat, sedan var det slut på dagen. Lämnade in datorn idag för rensning under sommarlovet och tömde skåpet. Kändes inget annat än skönt. Kilade sedan ner och klippte mig och därefter blev det en underbar sallad på Cornettobar med Emilia, Amanda och Emma.
Nu väntas det körkortsteori innan jag ska iväg på körlektion. Och imorgon far vi till Grönan med skolan. Inget annat än sweet.
// L.

MIN MORMOR

Kategori: BILDER


mormor 83 år! 5/6

3/6

Kategori: BILDER

bild från i fredags♥ emma, jag, amanda. ( http://myranhanson.blogg.se )

FÖRSTA DOPPET

Kategori: ALLMÄNT

Slut på långhelgen och tillbaka till skolbänken igen, trist... NEJ! Inte riktigt va!!! Städa ut skåpen imorgon. Gröna Lund med skolan på onsdag och sedan kommer den efterlängtade dagen. Inte mycket alls kvar nu. Och kikade i mailen nyss och fick ett glädjande besked: VG i matte B. Överlycklig!
Igår kom släkten hit för att fira min söta mormor. Tårta och massa annat gott. Senare på kvällen blev det en spelkväll med Max och familjen. Myspys.
Och så blev det mitt första dopp ikväll i Hallstagropen. Fy vad kallt! Max, Erik och Sara blir bovarna om en förskylning dyker upp. Nu ska jag njuta av att sova min sista "skol-natt" innan sommarlovet.
// L.

DU ÄR DET SÖTASTE JAG HAR SETT

Kategori: ALLMÄNT

Det blev en låång kväll. En låång natt! Efter en mysig stund vid hamnen och en fika på Cornetto med Amanda, Emma och Emilia igår kväll cyklade vi hem till Emilia på Önsta. Väl där blev det en spontan minifest med lite folk som kom över. Det var roligt, men att fortfarande vara vaken när solen gick upp igen vid fem på morgonen var mindre kul. Däckade dock på soffan en timme. Vaknade och gjorde sedan ett försök att hålla ögonen öppna till Tarzan 2, men icke! Somnade om i två timmar igen ihopträngd med Amanda. Så en tre timmars sömn fick jag i alla fall. Tar igen timmarna i solstolen där jag försökt somna.
Det blir att övningsköra en stund med Camilla innan Max, Erik och Sara kommer förbi mig ikväll. Pizza på vår uteplats känns ganska lockande.
Back to the sun!!
// L.

JAG VILL TILL VATTNET

Kategori: BILDER

Gårdagens goda mat!
Jag och familjen + Max har legat i solen hela dagen. Vattenkrig, smoothies... Tog även en tur med bilen imorse med pappsen. Nu ska jag snart iväg till Andreas, och sedan åker jag nog ner till hamnen om inga andra planer dyker upp.
// L.

ÄNTLIGEN HAR JAG HITTAT DOM

Kategori: INKÖP

sommarens snickarbyxor - bikbok

FIVE DAYS

Kategori: ALLMÄNT

Ledig i fem dagar framåt nu. Hur underbart?
Igår efter skolan kilade jag ner på stan med Emma. Tog en glass, njöt av värmen, shoppade lite smått. Under kväll lagade vi mat hemma hos henne och sedan kom Emilia och Amanda, och vi hade en underbart härlig kväll. Första kvällen det var riktigt skönt att sitta utomhus enda in på natten, bortsett från alla mygg...
Ska snart övningsköra in till Enköping och därefter träffa Andreas för att planera lite inför gårdsfesten nästa vecka. Sommarlovet närmar sig!!!!
// L.