linn krouthén

LEDIG HELG

Kategori: BILDER

Tackar Emma och resten av folket för en sjukt bra gårdag! Trots sen kväll igår tog jag mig upp tidigt imorse, åt frukost med Emma och blev upphämtad av Azra för ett svettigt box-pass. Hola träningvärk! /L.

LOUISE

Kategori: ALLMÄNT

Räknar dagarna tills denna pudding kommer hem!

TACKAR ER

Kategori: ALLMÄNT

Efter semester kom jobb men nu väntas några dagar ledigt! Att ha bra arbetskollegor är bland det viktigaste om inte viktigast så jag tackar både NDT och Ikea för att få omringas av människor som gör mig glad och som gör att dagarna går fortare och jobbet mycket roligare. /L.

BÄSTA BANANPANNKAKAN

Kategori: FOOD

Måste bara ge bananpannkaka lite uppmärksamhet då jag tycker att det är 2013 års "hallelujah-moment", eller "ralleluja-moment" som någon på Idol sjöng.
På så många olika sätt kan du göra pannkakorna och med så många olika smaker och det går så himla fort och det är så himla gott!! De godaste och mina favoriter so far är gjorda såhär:
1 mosad banan blandat med 1 ägg, 2 äggvitor (använder en flaska med ren äggvita), 1/2 dl fiberhavregryn, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 1 skopa whey proteinpulver (Strawberry White Chocolate), lite hallon, 1 msk chiafrön och en skvätt mjölk. Stek i kokosolja och njut till keso och lågkalorisylt. Mixa och trixa och hitta ditt favvo-recept!

LÖRDAG MED VIN

Kategori: BILDER

GÖTEBORG

Kategori: BILDER

Jag har haft det så himla bra i Göteborg med mina favoriter. Njutit av Göteborgs shoppinggator, gått på bio, pubbat, lekt på Liseberg, testat på utelivet och skrattat i mängder. Ett sånt perfekt avslut på sommaren!

BANANBÖRJARE

Kategori: ALLMÄNT

Njuter av denna kombo efter kvällens crosstraining-pass. Nu ska jag börja packa för imorgon drar jag och tjejerna iväg till Götet som en perfekt avslutning på sommaren. /L.

XXL

Kategori: INKÖP

Idag åkte jag och Azra till ny-öppnade XXL. Halv sju var vi där och var därför bland dom första. Stort och billigt. /L.

LOVE

Kategori: BILDER

I helgen har mycket handlat om att ta hand om varandra. Under lördagen åt vi mängder av kräftor och annat gott hos mormor vilket var bra då vi under söndagen blev sittandes på djursjukhuset i Strömsholm i sju timmar med någon frukt och en godis-automat att fylla magen med. Söndagen och dagarna fram tills nu har Alfons haft all fokus, och all tid och planering har kretsat kring honom. Han mår bra och är på bättringsvägen att tratten snart kan tas bort. Njuter av att vara hemma hos mamma och Sanna. Bara vara och ta hand om varandra. Det är mysigt och det är livet. /L.

LEDIG HELG

Kategori: ALLMÄNT

Igår var jag på det tuffaste crosstraining-passet någonsin. Med mig hade jag Amanda. Roligt och grymt svettigt. Extra bra kändes det att det var en fredag.
Började morgonen med en kort och avbruten pw pga att det kändes som att någon stack en kniv i mitt knä. Det är så tråkigt att knäskada ska hindra en från att träna som man vill. Så jag gick inte på transformer-passet utan gjorde mig en god frukost. Nu är jag påväg till Skultuna för kräftskiva hos mormor med Sanna, mamma och moster. Riktigt tjejmiddag. /L.

ISLATTE MED VANILJSMAK

Kategori: FOOD

Helt otroligt att jag första gången jag testade gör islatte lyckades fixa ihop en som smakade som den jag drack på Wayne's sist. Så-sjukt-god.
Koka starkt kaffe (jag tog ungefär 1 1/2 skopa mer). Häll sedan kaffet i ett glas (ungefär halva glaset). Tillsätt sedan ungefär 1/2 msk vaniljarom och 1 krm vaniljpulver och ställ in i kylen så att kaffet blir kallt. Lägg sedan i lagom med is och fyll med mjölk. Hur gott???!!!

SINGEL

Kategori: MUSIK

HELSINGBORGBILDER

Kategori: BILDER

 
 
 

NIKE

Kategori: INKÖP

Idag blev det en tur till Quality Outlet med Azra och Momo. Köpte Nike-prylar för sjuka precis 1575 kr. Tre skor, två väskor och en t-shirt. Det gjorde inte så mycket att kassören glömde slå in ett par skor. Ikväll ska jag köra yoga med Ina som också ska börja på SATS, grymt kul. /L.

HÄRLIGA TRÄNING

Kategori: ALLMÄNT

Musiken avbröts på Ab-passet och tränaren räknade sekunder och föreslog att sjunga det enda hon kunde (barnvisor) i ett snabbare tempo. I spinningsalen satte AC:n igång när passet var klart och tvättmaskinen var full med vatten när jag kom hem. Ett antal strömavbrott härjade ikväll. Och så mycket som vi svettades idag har jag aldrig svettats. Man kunde krama svett från mitt hår. Kändes himla skönt! Och är överlycklig att SATS ska börja med boxning till hösten. Förhoppningsvis lika roligt som det är bra. /L.

SOL OCH JOBB

Kategori: PÅ MIG

Idag körde jag på den mysiga kombon gummistövlar och virkad klänning.

CARBONARA UTAN PASTA

Kategori: FOOD

Det här var såå gott och tog 10 minuter att slänga ihop. Jag hade inga mått att gå efter så jag körde lite på magkänslan.
 
Du behöver: zuccini, vitlök, gul lök, salt & peppar, skinka/kalkon alt. bacon, lättmjölk och/eller matlagningsgrädde, philadelphia/cream cheese, ägg.
 
Började med att göra zuccinipasta. Hyvlade en halv zuccini med en osthyvel och lät den bli lite torr i en sil. Hackade sedan en halv gul lök och stekte det tillsammans med en pressad vitlöksklyfta i olivolja. När löken blivit genomskinlig la jag i zuccinin och stekte allt ett tag till, och saltade och pepprade. Sedan strimlade jag ner rökt skinka (så mycket du vill ha) och hällde sedan på lite matlagningsgrädde, lättmjölk (beroende på hur mycket sås du vill ha) och en klick philadelphiaost. Lät koka ihop i någon minut och hällde sedan ner allt i en djup skål och kläckte ett rått ägg över och rörde rund lite. Klart!!
 
 

ATT SÄTTA FOKUS PÅ DIG

Kategori: MINA ORD

Några rader om mig och mina känslor.

Rubriken ovan är viktig. Sig själv glömmer man ofta.

 

Till att börja med är det såå viktigt att inse för sig själv att Jag duger. Alla personer kan inte tycka om dig, det är helt omöjligt. Du är fortfarande bra som du är även om du inte är älskad av alla. Om du är dig själv omringas du ju av människor som faktiskt dras till dig, passar dig och tycker om dig som du är. Och vad kan vara bättre än att dela ett liv med soulmates?!

 

Det är så lätt att vara för hård mot sig själv. Och mitt bästa tips är då att tänka sig själv som sin bästa vän. Vad skulle jag säga till henne och hur skulle jag vara mot henne. Oftast är man snällare, kärleksfullare och har mer acceptans mot dom man älskar än mot sig själv. Jag har tänkt på det, att det är så skönt att ventilera med en vän när man gjort något man kanske har lite ångest över. Att få höra: ”Det gör inget. Du är inte mer än människa”. Och tänk om den där vännen kunde vara sig själv och sin egen hjärna. Vad kraven på oss skulle sjunka och vad mycket mer tid vi skulle få av att faktiskt må bra och tycka om oss själva. Lära av misstag, släppa och gå vidare liksom.

 

Att du mår bra är ändå nummer ett och grunden till en bra relation med dina nära. Jag menar inte att du ska bli egoist och bara tänka på dig själv. Men att göra saker och lyssna på vad som får dig att må bra är superviktigt. Den personen du alltid kommer leva med är ju trots allt dig själv.

 

Och skit i hur andra uppfattar dig. Om skämtet inte gick hem, så nej – det är inget misstag, det kanske bara inte kom ut som du tänkt dig (eller så råkade du hamna med en torrboll). Och skämta i såna fall om att skämtet inte var så kul. Det bästa som finns är människor som kan bjuda på sig själva och det är oftast dom som har bra självförtroende just för att dom kan göra det. Tänk på det.

 

Det är inte lätt och det finns dom dagar eller många stunder där självförtroendet sviker dig av tankar och tvivel om vem du är och att du inte är tillräckligt bra. Men döda dom tankarna. Dom är obehagliga och dina värsta fiender. Det gäller att sluta tänka för mycket på hur du är och vad du ska säga. Fokusera på vad personen du pratar med säger istället för att tänka på hur du ser ut, vad du ska svara eller vad du tror att personen vill höra. Det gäller att släppa kontrollen över sig själv. Vad är inte mer härligt än en spontan och lättsam person?! Precis en sån person du är om du bara släpper kontrollen och är. 100% you.

 

Det här är från i somras och en bild som gör mig lycklig. Det här är våra kusiner ifrån Schweiz och vi hade inte träffats på flera år. Sista kvällen blev jag så lycklig för det var då allt släppte. Vi alla slutade tänka och istället skrattade vi tillsammans på ett väldigt speciellt sätt. Vi visste inte åt vad utan det var på något sätt ett sätt att visa vår kärlek till varandra utan ord. Vi sa inte mycket till varandra under vår vistelse i Helsingborg, men att bara bjuda in varandra - vara dig - ger utrymme för andra att vara dom. Och tänk så bra det blev.
 

EN BÄTTRE SÖNDAG

Kategori: BILDER

Jag älskar er. Älskar att jag har er.

ETT GLAS ROSE

Kategori: PÅ MIG

MIN VÄN

Kategori: ALLMÄNT

Igår fick jag en kväll med min underbara och nykära Emilia. Hon är inte hemma så ofta längre så det var så mysigt att bara vara hemma och njuta av varandras sällskap.
Vi åt sushi. Mums för smaken men tålamodet att äta med pinnar fanns inte för mig.
Vi gjorde macarons. Mums för smaken men tålamodet att få dom sådär perfekt runda och fina märkte vi kanske inte fanns när resultatet blev lite halvspruckna och avlånga macarons. /L.

LÖRDAG

Kategori: ALLMÄNT

Startar min morgon med en promenad följt av en god frukost. Nu väntas fyra timmar på Ikea. Inte så lång dag, men det är nu OB är så bra! /L.

NDT

Kategori: ALLMÄNT

Fick precis en kommentar att jag varit smart och valt den största kontorsplatsen av dom alla. Ett klassrum har precis blivit ett kontor för ett tag. Ett kontor där jag använder ett bord av åtta. Det är så lugnt på jobbet. Men nu ska jag cykla hem i värmen. /L.

LIKE A STAR

Kategori: ALLMÄNT

Idag har jag mått så himla bra. Ni vet dagarna med Det. Min mamma är en stor anledning varför. Vår kvällspromenad igår betydde mycket. Och kombinationen Louise och meddelande-funktionen på FB mår jag också väldigt bra av. Hon är med mig om dagarna trots avstånd liksom.
Jag vaknade, som ni förstått, på en bra sida. Så jag överraskade mamma med fika efter jobbet, fick med henne för lite shopping på Erikslund och avslutade dagen med ett cirkelfys-pass på Friskis. Så himla roligt att träna! Adios och godnatt. /L.

FACTOR

Kategori: ALLMÄNT

Nu har jag testat på ett pass på det populära stället Factor. Kändes bättre än vad jag trodde och svetten rann vill jag lova. Nu ska jag ta en mysig kvällspromenad med mamma och imorgon ska jag jobba hemifrån och skjutsa iväg Sanna och Jonas till Arlanda-bussen. En vecka på Teneriffa väntas för turturduvorna. /L.

DIFFERENT DAYS

Kategori: INKÖP

Igår jobbade jag på Ikea och idag är jag på NDT! Igår körde jag ett spinningpass efter jobbet med Azra och idag ska jag testa på Factor efter jobbet med Emilia. Igår sov jag i lägenheten och idag ska jag sova hos mamma och pappa. Lite omväxling är aldrig fel. Och det här är senaste köpen från h&m. /L.

ENERGI

Kategori: ALLMÄNT

Att hinna med en power-walk innan jobbet är guld värt. Särskilt när det är den enda sol man får för dagen. Tar emot att jobba idag och imorgon ska jag vara ärlig att säga. Sveriges sommar är ju så fin när den är som den ska vara i helgen liksom. /L.

HOME SWEET HOME

Kategori: ALLMÄNT

Efter dagens fika på stan med Emma och efter kvällens cycling+core-pass med Azra hamnade jag hemma i Skultuna hos min fina familj. Längtar efter mammas och pappas underbara mat varje dag så jag får total lycka i magen varje gång jag kommer hem och äter. Och vi har haft en sån bra kväll. Klockan drog iväg och jag som inte hade tänkt sova över ligger nu i min egna underbara säng som jag sover som en prinsessa i. Jag var inte så svår att övertala att stanna kvar när mamma började locka med frukost i olika former. Morgonen kommer bli en perfekt start för en jobbdag på Ikea mellan kl 10-20. Familje-energi och en brakar-frukost. Nej, nu kurrar magen! Natti. /L.

SOMMARKRÄMER

Kategori: ALLMÄNT

 

KAJPLATS 9

Kategori: ALLMÄNT

Ikväll testade jag och Emilia på att äta tre-rätters på Kajplats 9. Så gott och en sån himla mysig kväll med min fina. Och extra glad är jag att Emilia idag bestämde sig för att läsa företagsekonomi i höst tillsammans med mig. Ser fram emot att dela hösten nya äventyr tillsammans med mina vänner. /L.