linn krouthén

LOVE HURTS

Kategori: MINA ORD

Det bästa som finns är kärlek.

Det värsta som finns är kärlek.

Det svåraste och det underbaraste.

 

Och hur känslor bara kan vända. Som en bil som kört framåt länge men som helt plötsligt börjar backa. Börjar backa och tänka tillbaka. Men sen behövs bara lite bensin i form av vänner och sakta börjar bilen rulla framåt igen. Bromsar till ibland och får små bensinstopp. Men den rullar fortfarande framåt. Och snart kommer nerförsbacken, när man äntligen slängt iväg allt ut genom bilrutan. Och du ska int

REDO FÖR PIZZA

Kategori: INSPIRATION

Att nyttiga recept oftast är så enkla att mixa ihop är jag glad över. Nyttig pizza-botten:
1 äggvita
1 ägg
2 msk havregryn
1/2 dl kvarg
1 msk fiberhusk

1. Vispa äggvitan tills det blir vitt skinn och vispa ner det andra ägget i ca 3 min.
2. Häll ner resten av ingredienserna och rör om för hand.
3. Häll smeten på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 10-12 min.
4. Ta ut degen och vrid upp till 225 grader. Garnera pizza som du vill ha den och sätt sedan in pizza igen tills du fått den färg du vill ha på pizzan.
MUMS!

MUSIK FÖR VECKAN

Kategori: MUSIK

FRIENDS WITH LOVE

Kategori: ALLMÄNT

Direkt efter träningen igår kom Louise, Amanda och Sara hem till mig. Jag har sagt det förr och säger det igen - njuter till fullo av att bo i egen lägenhet, kunna bjuda över vänner och bara sitta och prata. Precis det vi gjorde igår. Åt jordgubbar och drog igenom allt ifrån värderingar till hur våra föräldrar format oss. Djupt men nyttigt. Att lyssna och förstå, ge gensvar, är en konst. Men tack vare allt deep-talk under våra år tillsammans har jag lärt mig. Kloka ord, nya tankar - jag formas och utvecklas. Tänk att ha möjligheten att få göra det ihop med sina vänner - för att dom är så bra, för att dom är så kloka och trygga människor. Som att ha flera olika, men lika mycket värda, terapeuter. Och jag är så tacksam för att jag har växt upp med dom finaste vännerna du kan tänka dig. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket det, och dom, betyder för mig. Jag är nog kär i allihopa. De ger mig en sorts kärlek alla skulle behöva. Tillit, empati, förståelse och ärlighet. Grunden för en bra vänskap. /L.

JORDGUBBSFROSSA

Kategori: ALLMÄNT

Bjöd mina fina arbetskamrater på jordgubbar och glass i solen. Att halv gruppen snart sticker på semester känns tråkigt, så man får försöka samla alla så ofta man kan nu. /L.

MIDSOMMAR 2013

Kategori: BILDER

UT OCH ÄTA

Kategori: BILDER

Gud vilken bra kväll jag hade igår. Vi gick ut och åt på det nya stället Absolut Grill. Fick lite stänk på oss från spöregnet och mös under filtar. Tog vara på en måndag helt enkelt. Den dagen som brukar vara den tråkigaste men som nog blev veckans bästa! Love you. /L.

BILLIGT BLIR DYRT

Kategori: ALLMÄNT

Igår cyklade Emilia och jag omvägar för att komma till Erikslund. En timme dit och 20 minuter hem. Ungefär så. Vi skulle in på Rusta för att köpa någon tvål. När vi närmar oss kassakön har vi en kundvagn full med grejer med allt ifrån hårinpackning och ugnsformar till ett förkläde och en mixer. Våra ynka kronor vi trodde att vi skulle spendera inne i den billiga affären blev istället ett fyrasiffrigt belopp på kvittot. Vi har så kul när vi shoppar men vi är varandras sämsta stöd när det gäller att försöka "hålla i pengarna". Vi verkar inte riktigt veta hur man gör. /L.

KINA ÄR BRA

Kategori: INKÖP

Pappa är hemma från Kina och jag är ett par Ray-Ban och ett par Converse rikare. /L.

MIDSOMMARLISTAN

Kategori: MUSIK

http://open.spotify.com/user/krouthen93/playlist/0LKU6KBAEUXxUQ7zLrH57j

MIDSOMMAR

Kategori: ALLMÄNT

Förbereder mig för en dag full med roligheter. Började morgonen med en powerwalk med Emilia följt av denna lyxfrukost med jordgubbar och kesella vanilj. Nu väntas fika hos mormor och sedan en kväll med mina underbara vänner. /L.

#summerburst

Kategori: videor

TISDAG

Kategori: ALLMÄNT

Och arbetsdagen slutar i solen på Kajen. Magen kurrar bara av tanken på deras sallad.

KORTKLIPPT

Kategori: BILDER

Blev nån decimeter kortare på håret. Det har aldrig legat så mycket hår från mig på golvet som det gjorde idag hos min frisör på Madeby. Föruton ett fräscht hår blev två hårprodukter rikare. Och regnskurarna lockade in mig på h&m och fick med mig ett par svarta byxor och en marinblå stickad tröja för 200 spänn. Plånboken och min garderob hoppar lyckorus av rea. Även jag. Natti. /L.

AVICII

Kategori: MUSIK

SUMMERBURST

Kategori: BILDER

STHLM-SHOPPING

Kategori: INKÖP

LÅGKALORI-CHOKLADBOLLAR

Kategori: INSPIRATION

Vem visste att chokladbollar kunde vara nyttiga och supergoda på samma gång?
1,5 dl fiberhavregryn, 3 msk stevia, 2,5 msk kakao, 1 krm vaniljpulver, 1 äggula, 1 krm salt, ca 1 msk kaffe. Blanda ihop och häll i lite vatten tills att det går att rulla degen till små bollar i kokos. MUMS!!

STUNDER I LIVET

Kategori: ALLMÄNT

Gud vad jag älskar det här! Att bo tillsammans men en människa som gör mig så himla glad. Bo med sin bästa vän. Att bara kunna sitta uppe, dricka te och fördriva kvällen med skratt och prat. Det är livet. Och vi lever bara en gång, och känslan av att jag verkligen gör det jag vill göra gör mig lycklig. /L.

LINNS MÜSLI

Kategori: INSPIRATION

Igår gjorde jag en sån god müsli. Blandade ihop 2 dl fiberhavregryn, 2 dl rågflingor, 1 dl sötmandlar (hackade), 1 dl hasselnötter (hackade), 1 dl sesamfrön, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor och 1 dl linfrön. Rörde runt och hällde i ca 1,5 dl vatten och därefter honung och kanel (ganska mycket). Hällde blandningen på en bakplåt med bakplåtspapper som jag penslat lite rapsolja på och in i ugnen på 200 grader i 20 min. Blanda då och då. Delade upp blandningen då det blev så mycket om man skulle ha allt i ugnen samtidigt.
När müslin svalnat la jag i torkade aprikoser, russin och kokosflingor. Så himla gott, nyttigt och det räcker en evighet.

HUR KAN JAG MISSAT HENNE?

Kategori: MUSIK

RESAN FRÅN EMILIAS OCH CARROS ARKIV

Kategori: BILDER

STUDENTEN

Kategori: BILDER

En sån himla underbar dag igår. Studenten och perfekt väder. Såg Jonas urspring och dog sedan av avundsjuka när jag och Emilia stod och kollade på alla lyckliga studenter på flaken. Ville också, igen! Men fick nöja mig med att känna lyckan med dom. /L.

LÅNGHELG

Kategori: BILDER

Jag blev bjuden på en sån god tre-rättersmiddag igår av Ina och Evelina. Vi hade det supermysigt. Satte ute på balkongen, drack vin, hörde ljud från en fest, såg solnedgången och en riktigt sommarkänsla smög sig på. Gud vad jag älskar känslan och livet.
Jag ska ta ledigt imorgon. Se Jonas och alla andra studenter springa ut. En långhelg börjar nu och den börjar med att njuta av sol på balkongen.
En mindre rolig grej är väl att jag har ett överansträngt knä. Gick till läkaren igår. Vatten i knät. Jag får inte träna förän svullnaden är borta och det kan ta en månad i värsta fall. Så irriterande. /L.

GRAY - PINK - WHITE

Kategori: INKÖP

I MINA ÖRON

Kategori: MUSIK

LOVE IT

Kategori: PÅ MIG

Att kunna ha klänning.

SCONESFRUKOST

Kategori: BILDER

INFLYTTNINGSFEST

Kategori: BILDER

ONLY

Kategori: INKÖP