linn krouthén

WHY IS MONDAY SO FAR FROM FRIDAY

Kategori: BILDER

Ännu en ny jobbvecka!

LÖRDAGS

Kategori: BILDER

En härlig kväll med dessa stjärnor!

INSTAGRAM-PICS @linnekrouthen

Kategori: BILDER

Igår biopremiär på Ego med Emilia och Evelina. Jättehärlig film! Sedan tog vi en fika och en tripp med bilen med Emma och Linus. Nu ska jag hem till Amanda med Emilia för att förbereda oss för en hej-dundrande utgång. Helg<3 /L.

JANUARI-MUSIK

Kategori: MUSIK

SOMETHING THAT HAPPENS

Kategori: ALLMÄNT

"Ta inte heller de relationer du har med vänner, familj och partner för givna. Vi har en tendens att göra det och istället lägga vårt sociala krut på de nya, spännande människor vi just lärt känna. Men ingen gillar att bli förbisedd. Du kan inte förutsätta att dina gamla vänner vet att du fortfarande bryr dig om dem. Omtanke är en färskvara, den måste fyllas på hela tiden om man ska ha en bra relation". Ha dom som betyder kvar.
 

KVALITETSTID MED MIG SJÄLV

Kategori: BILDER

Jag tror det är jätteviktigt med tid för sig själv och göra saker som får en att må bra. Så idag gick jag till hamnen och tog en promenad på isen. Nu ska jag måla naglarna och fortsätta mitt tittande på säsong 2 av Prison Break på Netflix. /L.

ATT DET HÄR TROTS ALLT ÄR LIVET

Kategori: ALLMÄNT

Vi lever inte för att jobba eller för att tjäna pengar för att sen kunna shoppa. Vi lever inte för att se bra ut, för att ha det finaste huset. Och vi lever heller inte bara för oss själva. Tanken slog mig igår, att det som verkligen är livet är att omge oss bland dom vi tycker om. Dom vi står nära. Dom vi vill ge kärlek till, berätta saker för. Det är det som får oss att utvecklas, se det viktiga i livet. Det är det som får oss att orka.
Igår träffade jag mammas kusin, Agneta, som jag inte träffat på 13 år. Alltså kommer jag inte ihåg någonting av henne. Hur hon ser ut, hur hon är. Jag träffade även min syssling, Cecilia, som jag knappt visste att jag hade. Vid ett års ålder sågs vi på en begravning, sen aldrig mer efter det. Inte förän igår. 
Jag blev helt varm i kroppen av detta möte. Allt kändes så självklart, att det är det här som är livet. Se utvecklingen hos varandra. Dela glädje och minnen och allt där emellan. Och det läskiga var att det kändes som vi kände varandra. De tog mig med öppna famnar och efter några timmar kändes allt så himla naturligt. Släkten står dig så nära trots allt. De finns där. Men det viktiga är egentligen att ta vara på dom. Ta vara på stunderna tillsammans. Det här är livskvalite och det här höjer mitt hälsosamma liv. För det man mår bra av, är att kunna ge och ta. Precis som vi gjorde igår.
Hur mysiga och varma människor som helst. Jag är glad att jag har er, och att mitt liv delas med er.

YOU MAKE ME HAPPY

Kategori: BILDER

Idag fick jag vara ledig! Hur skönt? Tack för kvällen min underbara! Vi tog oss igenom sista delen i Millennium-triologin, som jag nu sett tre gånger. Men ändå kommer jag inte ihåg allt. Glass, popcorn och muffins - idag unnade jag mig rejält! /L.

HERE I COME

Kategori: BILDER

PÅ JOBBET

Kategori: BILDER

HAIRCUT

Kategori: BILDER

Farväl till mitt alldeles för slitna hår. Åkte på lunchrasten till Made By för att klippa mig. Nu luktar mitt hår svingott och jag ska aldrig mer utsätta mitt hår för 1,5 års vänta på att fräschas till! /L.

I MINA ÖRON JUST NU

Kategori: MUSIK

ATT TA VARA PÅ ÅRET

Kategori: ALLMÄNT

Det är ett nytt år, och för att vara exakt; tvåtusentretton. 2013 lyser möjligheter, upplevelser och utveckling. Och om man ska fokusera på siffrorna, lyser det även otur.

 

I år skippar jag löften, de hålls sällan och resultatet blir inget annat än negativt. Löften känns så strängt, förbjudande och tråkigt. Mål känns bättre. Ordet är mer positivt och kämpeglöden gör att man skapar liv i livet.

 

Att bestämma sig för ett nyårslöfte känns som ett måste; nytt år och där med löften, eller göra som jag när jag var tio år och skrev under mitt eget löfte. Löftet var då att ”sluta äta godis”, som måste vara det vanligaste löftet av dom alla. Godiset ser allt godare ut och sötsuget känns mer än någonsin – just för att du inte får äta, för att det är förbjudet att ta den där chokladbiten. Och när psyket sviker dig resulterar det endast i att du blir besviken på dig själv, att du inte klarar av kampen mot dig själv. Du ger upp och äter upp hela chokladasken. Hela året är förstört. Typ.
När man förbjuder sig själv att inte äta godis ser men oftast bara förbjudet i sig, inte vad det faktiskt ger.

 

Så varför inte leva när vi lever?! Jag sätter upp mål istället, mål som inte förbjuder utan som pushar till att lyckas och får mig att må bättre. Mål som ”att leva ett hälsosammare liv”. Då behöver jag inte få dåligt samvete för att jag låg i soffan utan att röra mig två dagar i sträck eller för att jag åt den där kanelbullen efter lunchen (och inte bara en gång, utan två gånger). Jag kanske ändå lever ett hälsosamt liv, kanske bara inte exakt varje dag. För det är viktigt att leva, göra det man mår bra av. För då mår man bra. Lika enkelt som det är sagt. Så om jag mår bra av choklad (som jag förövrigt göra då det är min passion) så tänker jag unna mig det.

 

Mål för året

1. Leva ett hälsosammare liv. Innebär; äta bra och rätt, motionera och träna, dricka mer mängder av vatten, göra det som får mig att må bra m.m.

2. Bli bättre på geografi. Allt ifrån städer, till länder, till hav och sjöar. Min grundskolekunskap inom ämnet är inget att skryta om.

3. Läsa mer! Jag läser aldrig. Men nu har jag flera böcker som jag ser fram emot att läsa ut.

4. Resa och åka på äventyr. Små som stora. Bara för att uppleva nya saker, känna att man lever.

5. Ta vara på mina nära och kära ännu mer, med vikt på släkten. Vi ses allt för sällan. I sommar kanske det därför blir en tripp till Schweiz för att hälsa på Jan, min farbror, hans fru och mina små kusiner och på vägen ner dit stanna till hos farmor och farfar i den fina staden Helsingborg.

6. Tjäna och spara pengar.

7. Få bättre kondition och bli starkare. Jag har nyligen börjat springa igen efter år av uppehåll p.g.a. mina knän. Men nu känner jag hur motivationen bara väller över och jag vill inget annat än att få bättre kondition och bygga upp min styrka.
Så ett mini-mål i denna punkt är att, till sommaren, orka springa hela pappas 1,5 mils långa söndagsvarv. Det innebär intervallträning så fort isen är borta.

8. Unna mig (med hänsyn till punkt ett och sex). Jag älskar att unna mig med någon, glass blir inte alls lika gott om man äter det själv enligt mig. Men jag ska verkligen tänka på tanken ”att unna mig”, så att jag inte unnar mig varje dag – för då blir det en vana istället.

9. Blir bättre på engelska (punkt tre och fyra kommer hjälpa mig). Och filmer med engelskt tal blir min bästa vän.

10. Ta vara på mitt sångintresse. Om jag kan väcka liv i mitt egenskrivandet ska jag göra det. Annars blir covers min räddning!

11. Få minst en person att skratta, varje dag.

 

OUT FOR A RUN

Kategori: BILDER

KVALITETSTID

Kategori: ALLMÄNT

Vaknade till av orden "jag älskar dig" några timmar innan jag skulle upp imorse. Värmer hela dagen.
Hämtade upp Emilia idag. Åkte till Björnön, gick 2,5 km, drack varm choklad och åkte till Ikea. Fick med mig allt ifrån madrasskydd till muggar till en plast-orkide. Det.blir.alltid.mer.än.man.tror. Imorgon är det upp med tuppen för en ny jobbvecka och sedan väntas en springtur med Azra. Men först, sova. /L.

JAG ÄLSKAR FRUKOST

Kategori: ALLMÄNT

Min absoluta favoritfrukost just nu. Hur nyttigt som helst och hur gott som helst!
1 dl fiberhavregryn, 2 dl vatten, krossade linfrön och kanel (mängd väljer du själv). Värm gröten i micron eller i en kastrull. Ta fram frysta hallon och blåbär och tryck ner dom i den färdiga, varma gröten. Gör sedan en egen liten yoghurt med kvarg och Fun light (jag använder Wild Strawberry Watermelon). Klicka sedan på kvarg vart efter du äter. Mums!!!

KEEP FIGHTING

Kategori: BILDER

Tack och adjö för denna dag som innehöll jobb, lunch med pappa och Sanna på Sportköket och en fruktsallad till kväll. Imorgon blir det en dag med jobb på IKEA istället. På tal om IKEA fick jag min utvalda julklapp idag av alla fina gåvor man kunde välja på. En Philips-högtalare får bli min väckarklocka. Natti. /L.

EFTER STUDENTEN

Kategori: ALLMÄNT

Jag har nästa glidit på ett bananskal (med ansträngning) efter studenten. Och det känns som att jag hunnit med så himla mycket sen efter den dagen då jag sprang ut från skolan med den vita mössan på huvudet. Och om jag hade vetat att mitt liv skulle se ut som det gör idag, skulle jag inte behövt oroa mig så mycket som jag gjorde. Jag oroade mig för framtiden, för jobb, för pengar, för studier – för omväxlingen.

 

Men sen ringde IKEA, under den där designlektionen på Kopparlunden i maj, och berättade att jag fick sommarjobbet på sovrumsavdelningen. Att det skulle bli det roligaste jobbet jag haft hade jag på känn när lyckotårarna rann efter beskedet. Och mitt liv tog genast en vändning.

 

Kort där efter  sökte jag jobb för hösten, åkte jag på anställningsintervju två gånger i Stockholm och fick sedan jobbet som säljassisten för studentmössor på ABC-gruppen. Där började jag en dag efter att IKEA-jobbet slutat. Tillbringade halva tiden i bilen med Jennifer och halva tiden med glada studenter. Ett utvecklande men väldigt krävande jobb.

 

I takt med att jobbet på ABC-gruppen slutade ringde chefen på Ica upp mig och frågade om jag ville ha jobb omedelbart. Var tyvärr tvungen att tacka nej p.g.a. att jag inte visste något om hur det skulle bli med kursen jag sökte inför våren. Kursen jag sökte var en engelska-kurs som skulle hålla till i Brighton. Jag kom in och blev superglad men världen vill verkligen inte att jag och Emilia ska få dela glädjen med varandra så det slutade med att jag tackade nej. Och kort där efter såg det ut som att jag hade jobb i London. I sådana fall skulle jag bo med Louise. Men igår fick jag reda på att så kommer det inte bli, så nu har jag bestämt att jag ska njuta av livet här i Västerås. Åka på weekends, små äventyr, resor och tjäna pengar. Jag kommer att ”jobba med utvecklande saker” som min chef säger och kommer nu, ett halvår framåt, vara anställd på NDT-Training Center.

 

Och igår bestämde jag mig för det här beslutet att ta mitt nuvarande jobb. Idag, när jag kommer hem, möter jag mamma: ”Linn, en jag känner idag frågade om du var intresserad att börja på Proffice. Han hade två jobb som var lediga”. Jag blev jätteglad samtidigt som jag undrade hur han kunde veta vem jag var.

 

Så allt har rullat på. Och någonstans tänker jag hela tiden att allt är ödet. Så måste man tänka när det inte går som man vill. För saker leder alltid till andra saker. Så det var inte meningen att jag skulle till England i år. Jag är inte färdig här och redo för ett helt nytt liv än. Men kanske snart.

 

2

Kategori: BILDER

Jag har någonting för böcker just nu!

GRACE

Kategori: MUSIK

Håller på med pappersarbete och lyssnar på denna!

SOMETIMES, ALL YOU NEED IS HIM

Kategori: ALLMÄNT

It scares me, how hard it can be to fall asleep without you.

BEAUTIFUL

Kategori: ALLMÄNT

Tunn och fin, sprillans ny och smått avundsjuk på pappas dator.

BOK PÅ BOK

Kategori: INKÖP

Nu har det kommit, efterlängtade böcker! Tar åt mig av alla tips från Bodylicious-boken just nu. Och efter det ska jag fortsätta mitt läsande med bok nr 2 av Sofis tre böcker. Mina lata dagar blir från och med nu tillfredsställda på två olika sätt: träningsvärk och läs-tidsfördriv. /L.

APRIKOS

Kategori: BILDER

Sätter på mig min nya träningsjacka och kör första springturen på väldigt länge.

BILDER ÄR MINNEN

Kategori: BILDER

Att hitta bilder (från Emilia) man inte visste fanns.

TACK FÖR IGÅR

Kategori: BILDER

Sleepover i min källare med sjukt bra tjejer!

SAMMANFATTNING AV DE SENASTE DAGARNA

Kategori: ALLMÄNT

Mormor och jag på julafton ♥
 
En galen och en så himla rolig utgång på juldagen med dessa fina tjejer ♥
Kalkon på annandagen med familjen + Max och Jonas. Vår tradition och hur gott som helst ♥
Under en tjejkväll kan det se ut såhär utanför ens hus. Hemma hos Caroline för några dagar sen.
Nyår. Hade en supermysig middag med Louise, Sara och Caroline. Begav oss sen till Max för att fira in året.
I onsdags hade jag, Max, Sanna och Jonas filmkväll i Max lägenhet. 
Träffade världens goaste tjejer igår hemma hos min kusin med mamma och Sanna. ♥♥
Fikade på underskattade Kalla på Spången igår med Amanda, Emma, Emilia och Frida.
Tog en skön morgonpromenad idag med Sanna i solskenet!
Fikade med Louise, Evelina och Caroline idag - och även Emma tittade förbi. Fixade pass och hittade denna väska för 30 kronor på myrorna. Nu kommer Emilia, Frida och Amanda till mig för en mysig sleepover.