linn krouthén

I'M ON

Kategori: ALLMÄNT

Monday afternoon. I’m pretty tired but I do my best to keep my eyes opened. Green tea and some fruit working in my belly. A boring assignment makes it harder for me to  focus. But I’m done soon, and then I will reward myself by order one hundred free pictures from Internet. I got the offer from the magazine Veckorevyn. Lovely.

And now you wonder – why English? I’m writing on a English assignment. And while I have woke up my English brain, I thought this whole things was a quit funny thing to do.

Ha-ha.

// L.

ME AND MY GUITAR

Kategori: BILDER

my by Emilia.

JASMINE TE

Kategori: BILDER

sitter och myser med min fina termos med jasmine te och fruktsallad.

4 PRESENTER

Kategori: BILDER

underbara termos, converse och en superfin necessär som har fyra mindre necessärer i sig + massor av teer.

GI

Kategori: BILDER

Mamma och jag svängde förbi Lagerhaus igår och hittade en GI kokbok. Detta underbart goda recept fanns bl.a. med i boken. Nyttigt är gott. Så är det bara!

PAPPA♥

Kategori: ALLMÄNT

Pappa har precis kommit hem ifrån Kina. Äntligen! Och så får man alltid söta presenter. Åh♥
// L.

FÖRSTA OCH KANSKE SISTA?!

Kategori: BILDER

Årets första semla. Och kanske sista!? För jag insåg idag att semlor kanske inte riktigt är min grej. Första tuggan: Mmmhh... Andra: Jo, men den är god! Tredje: Försök inte intala dig själv att du älskar semlor. Fjärde: Det räcker nog med en halv...
Men en mysig stund framför tv:n med apelsin-te och dessa skapelser fick jag. Likaså mor min.

TODAY

Kategori: INKÖP

JC - H&M
APOTEKET - CUBUS

BLAME IT ON ME

Kategori: ALLMÄNT

Jag har haft en underbar helg hittills. Igår var jag hemma hos Emilia tillsammans med Emma. Målade nya, fräscha vårmuggar till vårt företag, åt godis, gino och avslutade sedan dagen med en titt på "Eva & Adam". Även fast det var några år sedan jag satt och kollade på avsnitt efter avsnitt av filmerna, kunde jag alla repliker. Haha. Dock somnade jag när klockan närmade sig två...
Efter en god frukost idag hos Emilia hämtade mamma mig och Emma. Vi åkte ner på stan och sedan gick jag och mamma på stan tills 3. Mysigt var det. Hittade lite småsaker och nu njuter jag av att det är lördag tillsammans med Maria Mena i högtalarna. Blev dock besviken att teboden precis stängde när jag tog i dörrhandtaget. Har länge längtat efter att fylla våra teburkar med goda teer. Tröstade mig genom att köpa ett ekologiskt apelsinte ifrån Ica som smakade gudomligt.
// L.

HELG

Kategori: ALLMÄNT

Helg. Ja, det är sant! Nämligen studiedag imorgon. Överlycklig. Långhelgen startar med min älskling tillsammans med cheesecake och film. Och imorgon blir det full fart då jag, Emilia och Emma ska börja måla vårens koppar. Känns hur bra som helst!
Något som känns mindre bra är matteprovet i hade idag. Det vill jag inte ens prata om...
// L.

LASARETTET = EN LABYRINT

Kategori: ALLMÄNT

Den kalla vintern, är den tillbaka igen!!? Eller tillbaka och tillbaka. Den här ju inte lämnat oss än. Men ett tag såg jag hoppet i att våren närmar sig. Men nu - kallt, blåsigt och tråkigt. Fast vädret har inte drabbat mitt humör i alla fall. Varit på topp hela dagen med massa skratt och roligheter.

Egentligen skulle jag skrivit detta igår pga. att mitt minne var färskt av alla tankar , men - Central lasarettet!? Byggnaderna, eller hela platsen rättare sagt, är som gjorda för att gå vilse. Mitt mål igår var tandregleringen. Så jag tog bussen dit. När jag var framme såg jag direkt en skylt med ingång "27", ingången jag skulle in i som leder mig till tandregleringen. Men nej, när jag kom till platsen pilen på skylten visade mig till, så fanns det en till skylt. "27" - pil rakt ner i marken! "Va, ska det finnas ett hål jag ska krypa ner i!?". Nej, med raska steg gick jag tillbaka, in i byggnaden och försökte hitta på första bästa person som jobbade där. Fann en tant som pekade och förklarade på en stor karta var ingång "27" ligger och hur jag skulle ta mig dit. "Följ bara bokstaven L". Det kan ju inte vara så svårt. Men jodå, jag följde L - och den enda utgången som fanns var nödutgång. Fick smått panik och stressen började. Gick halvvägs tillbaka. Fann en ny kvinna. "Gå upp för trappan och ta första höger". Det lät lätt, men nepp - lika svårt att hitta denna gång. En gubbe var lika vimsig som jag, men han skulle också försöka hitta ut - så vi gjorde sällskap. Han skulle dock inte ut för att hitta till ett ställe, utan ta luft för att han varit lika vilsen som jag där inne. Haha. Det var lite småkul. Fann tillslut ingång "27". Det första min tandläkare frågade var "hittade du hit?". Tydligen inte bara jag som haft det svårt i lasarettets alla korridorer. Men jag kom hem i alla fall, efter att jag frågade lika många om vägen tillbaka...
// L.

JUST GONNA STAND THERE AND WATCH ME BURN

Kategori: ALLMÄNT

Efter ett tufft gympass passar inget bättre än detta. En varm dusch med skrubb till ansiktet och kroppen samt skvaller och roligheter i Veckorevyn.
// L.

4 SÖTNOSAR FÖR 35

Kategori: INKÖP

Jag fyndade dessa 4 sötnosar för 35 kronor på Ö&B igår. Kunde se dem i mitt hem när jag flyttar hemifrån, så de fick alltså följa med hem och dela platsen i mina flyttlådor fulla med flytta-hemifrån-saker. Dessa ska jag ha till lös te.
// L.

DETAILS MAKE MIRACLE

Kategori: BILDER

FÖRE
EFTER
Denna jacka är flera år gammal. Men jag kan fortfarande ha den. Och jag gillar den här färgen, men jackan tyckte jag var tråkig i sig. Så när jag rotade igenom min garderob, fann den, kom jag på att jag har små nitar. Och voalla - den blev några år yngre och ganska tuff.
(jackan har inte en ljusare fläck på baksidan)

HOME SWEET HOME

Kategori: ALLMÄNT

Söndag, och det känns otrolig konstig. Varför? Jo, det känns som lördag pga. att jag var i skolan igår i två timmar, frivilligt, på öppet hus. Men det var kul. Bara att det just känns som att helgen varit för kort...
Min prins gick precis. Denna dag ska spenderas hemma. Ska dock kila iväg till gymmet ett tag. Men sedan - vila hemma. Igår spenderade jag och Max halva kvällen i köket. Gjorde cheesecake och lagade en kycklingrätt. Jag misslyckades att dela äggulorna från äggvitorna och det resulterade en mjuk cheesecake. Men smaken var det inget fel på.
Som sagt. En hemma dag. ♥
// L.

18:56

Kategori: ALLMÄNT

Äntligen fredag. Men igen?! Känns som att det är fredag varje dag. Kanske är för att denna dag alltid uppmärksammas här på bloggen då den är efterlängtad varje måndags morgon. Men nu är den här. Och här ska vi inte klaga. Utan istället hyllar vi att jag ska till Ina nu och mysa med mina kära vänner.
// L.

RED LIKE STRAWBERRY

Kategori: INKÖP

När det var 11 minuter kvar innan bussen skulle avgå, sprang jag snabbt in på Röda Korset. Och gissa!? Jag fann denna skönhet för 50 kronor. Den kommer sitta perfekt i vår/sommar.

MY STOMACH IS WHOLE

Kategori: ALLMÄNT

Efter en mattelektion på 2 timmar och 45 minuter (galet lång) satt inte detta goda mellanmål i vägen. Ikväll blir det full rulle här hemma med alla Sannas danskompisar och mammor! Smörgåstårta eller korv med bröd är kvällens alternativ på mat. Men jag tror nog jag hellre äter upp min sötnos som kommer snart. Adios♥
// L.

RINGAR+KROCK = BLODBLÅSA?

Kategori: ALLMÄNT

Ja, jag satte mig på bussen och plötsligt upptäckte jag en blodblåsa på mitt långfinger. Och vart bubblade den upp?! Och när? Sedan tänkte jag tillbaka på denna otroligt förvirrande men roliga dag, och kom på. På 18 bussen från skolan; bussen fick tvärbromsa och jag ramlade in i en gubbe. Var det där? Ja, antagligen! För - att få en blodblåsa gör nog relativt ont. Så när denna situation på bussen hände, var jag nog fullt uppe med att hålla mig på min plats att smärtan av blåsan inte var en big deal för mitt lilla finger...

Min blodblåsa (tro det eller ej) fick mig att inse allt sjukt som hänt under denna dag. Jag som har full koll jämt, eller oftast, har gått och blivit en tjej med okoll på bara några få dagar vilket resulterar en förvirrad Linn. Men jag mår bra över det. När man är, som jag, en överdriven planerare behöver man ibland lite pauser från det livet.
Så idag. På morgonbussen. Ingen idrottsväska!! Nej, den hade jag glömt i mitt rum märkte jag. Så på idrottslektionen fick jag gå från Hakonhallen (bortom Lögarängen). "Kul" tänkte jag först. Men med musik i öronen och skönt väder gick vägen till skolan ganska fort. Med mina snabba fötter hann jag springa runt på stan. Fixade bl.a. legfoto. (Jag vet att jag är sen med detta moment)

När jag sedan var tillbaka i skolan, blev det att filma klart min och gruppens film. Och som alltid, går det inte att hålla sig för skratt i Joppes närvaro...

Efter massa flum resten av dagen i skolan, tog jag som sagt 18 bussen till stationen. Och tror ni inte att 46:an åker precis när jag är vid bussens mitt??! Jojomensan. Jag står vid övergångsstället där 46:an väntar på att det ska slå om till grönt. Emilia försöker få mig att knacka på bussen och hoppa in. Men nej, jag vägrade. Och sen kom en kvinna från ingenstans, och knackade på bussen. Då sprang jag, och satte mig på första bästa säte. Hela resan hem satt jag och skrattade för mig själv tillsammans med Emilia på sms om dagens händelser.

Om inte denna kvinna hade kommit och räddat mig vid bussen, hade jag trott att denna dag var en förvirrad, konstig, sjuk - men ändå en rolig: dröm.

// L.

MONDAY - AND I'M HAPPY ABOUT IT

Kategori: ALLMÄNT

Dagarna i skolan just nu är bara roliga. Jag vill nästan säga att jag nästan längtar till skolan. Haha. Trodde aldrig att jag skulle säga det. Men, nu har jag gjort det - och det är så jag känner just nu. Idag har vi t.ex. bara filmat ihop en del av en film. Jag fick vara en man, Boxer, med helt omatchande kläder. Spelade tillsammans med Joppe och Emilia, och detta kunde inte bli annat än massa skratt attacker.
Och så vill jag påminna alla Västeråsare att: ikväll är programmet "halv åtta hos mig" ifrån Västerås. Det får vi inte missa. Och så får jag sova med världens bästa inatt, och sovmorgon på det. Dagen kan inte bli bättre♥
// L.

ÅRET VAR...

Kategori: BILDER

...2002
....2004
...2007
...2008
...2009.

JUST A DREAM

Kategori: MUSIK

CROSS THE LINE

Kategori: ALLMÄNT

UF mässan igår på skolan gick super. Förutom att fötterna och benen tog stryk efter en heldag utan stolar att vila på, var det kul att visa upp företaget och se alla andras företag. VLT tog kort och intervjuade vårt företag: Kopp U right. Dock blev vi inte med på bild i tidningen idag. Familjen + Max kom framåt kvällen. Magen kurrade när mässan slutade, så vi åkte iväg till Spicy för att köpa med oss mat hem. Somnade sedan i min älsklings famn hemma hos honom.
Efter många månaders väntan tog jag äntligen modet till mig och åkte med mamma och pappa in till stan för att klippa mig. Är så rädd att bli missnöjd med håret, men jag ångrar verkligen inte mitt frisör besök. Håret känns fräscht, lent och ganska kort. Men jag gillar det.
Ikväll får jag besök av mina söta tjejer.
// L.

HÄR VAR DET KLIPPT

Kategori: BILDER

jag har äntligen varit och klippt mig. Skulle kunna äta upp mitt hår just nu, så gott som det luktar.

UF MÄSSA

Kategori: BILDER

UF mässan i skolan igår. Ursäkta för dålig kvalitet på vissa bilder... Det här är i alla fall några av de 15 företagen.

WONDERFUL DAYS

Kategori: ALLMÄNT

Åter igen en härlig dag med härliga människor. Skolan känns nästa som mitt tredje hem just nu, för det är ju faktiskt där man ägnar halva sina dagar. Plus att Kopparlunden är så litet och mysigt, och jag ångrar inte en sekund av mitt papper där jag skrev "Kopparlundsgymnasiet" som förstahandsval när gymnasieskolan skulle väljas.
Slutade halv tre, men stannade kvar till nästan fem med Emilia och Emma. Planerade inför UF mässan vi har imorgon i skolan, åt choklad och strosade runt.
Men nu är jag hemma, ska lägga alla recept i ordning och sedan somna lite senare än vanligt. Har nämligen en liten sovmorgon till 10 imorgon. Wonderful♥
// L.

80 PAGES

Kategori: BILDER

Detta är något jag ägnat halva mitt lov åt. Ungefär 80 sidor med recept. Och flera oredigerade finns kvar och många fler recept ska i. Jag planerar för framtiden i köket.

SÄGER BARA; KG!

Kategori: ALLMÄNT

Och min dag blev en höjdare med massor av skrattattacker tillsammans med härliga personer i skolan. Snack om seriösa grejer kan lätt bli rätt oseriösa med trötthet som leder till flams på en eftermiddag. Men, kul var det. Och allt fick sitt slut när en stol råkade paja...
// L.

HAPPY FACE

Kategori: ALLMÄNT

Glädjande nyhet. Mamma kom in på mitt rum, hade läst på min skolsida: tyskan är inställd imorgon. = SOVMORGON TILL 12! Detta behövdes för mina tunga ögonlock som krigar med mig på halv åtta bussen varje morgon...
// L.

23

Kategori: BILDER

jag älskar dig ända upp till himlen och tillbaka. 23 månader. om en månad smäller det♥

21 DECEMBER

Kategori: BILDER

DEN VANLIGA VARDAGEN ÄR VÄLKOMMEN

Kategori: ALLMÄNT

Efter många "om" och "men" tog jag mig till gymmet efter skolan idag. Och efter några timmar vaken i min säng inatt, somnade jag tillslut vid ett på natten. Och efter många alarmsignaler, kom jag ändå upp tillslut ur sängen hyfsat pigg. Men jag har nog aldrig gäspat så mycket under en och samma morgon som imorse.
Men med lite kaffe under eftermiddagen och skratt i basgruppen tog jag mig igenom dagen utan problem. Känner inte panik över tidiga mornar och skolstarten längre. Det var nog bara lata Linn som var i farten igår efter ett slappt och utvilat lov. Så nu är jag back on track. Och vanliga vardagen är välkommen.
// L.

TOMORROW

Kategori: ALLMÄNT

Jag vaknade upp med min sötnos. Jag har nyss duschat och precis ätit frukost. Lovets sista dag har börjat...
Att ta sig från och till gymmet idag var en stor utmaning. Med smält snö som frusit och Converse på fötterna var jag som bambi på hal is. Med mycket tur och små halkningar kom jag i alla fall hem välbehållen.
Nu försöker jag hitta ett sätt att få motivation inför skolan imorgon. Jag vet ett sätt, shopping. Men då måste man ha pengar i plånboken. Så, nej - det kan jag glömma. Men hmm, en film kanske? Ja, vi får se.
Njut, njut. Imorgon börjar allt - igen.
// L.

I LOVE NEW YORK.

Kategori: BILDER

Helt sjukt att en stad kan ta en sån stor plats i ens hjärta. Antagligen för att min familj delade alla dessa dagar i fantastiskt New York. 5-17 april 2009 - ett minne för livet. Saknar alla upplevelser och intryck. Allt med staden. Jag ska tillbaka. Jag vet inte när. Men jag ska. För känslan där, vill man bara uppleva igen. ♥

NEED YOU NOW

Kategori: ALLMÄNT

Snart får jag träffa min älskling. Känns som en evighet sedan. Jag ska överraska honom med vår yoghurtglass. Har dessutom gjort den ännu godare med krossat daim i.♥
// L.

DET KALLAS GÖRA NYTTA AV SKRÄP

Kategori: BILDER

HELLO WORLD

Kategori: MUSIK

Ny upptäckt, tack vare min älskling - Lady Antebelium.
Jag är svag för musik med country stuk.

MY REAL HAIR

Kategori: BILDER

Yes - this is my real hair.

BJUDER OCH BJUDER, DU LEVER SÅ SOM DU GÖR DET TILL

Kategori: ALLMÄNT

Dagen har bjudits på havregrynsgröt till frukost, en sväng till gymmet och farväl till alla tomtar och ljusstakar. Nu håller jag på att fixa mig, för kvällen bjuder på middag hemma hos Andreas. Jag och familjen behöver bara ta några steg över vår gata, och vips - så är vi där. Nära och bra. Ha en trevlig helg. Och ta vara på varenda minut av de sista dagarna på lovet nu.
// L.

BABY!

Kategori: VIDEO

"I KNOW YOU LOVE US! I KNOW YOU CARE"

I'M ALMOST DONE

Kategori: ALLMÄNT

Jag har redigerat min receptbok hela dagen, och snart är den klar! Nu återstår bara utskriften på de typ 80 recepten jag kämpat med. Denna kommer vara perfekt när jag flyttar hemifrån. Jag börjar känna mig redo nu att skaffa eget - det är dock några år kvar. Men det gäller ju att förbereda sig. Haha!
Jag ska ta tag i körteori i detta snöoväder idag. Och ikväll ska jag hem till släkt på middag. Trevligt!
// L.

INNE I EN VILOFAS

Kategori: ALLMÄNT

Nu har man blivit bortskämd med sena mornar, sena kvällar, slöa hela dagen och vakna upp med meningen "vad ska man göra idag då..". Detta gör att man mindre och mindre ser fram emot skolan, för att vila upp sig är något av det bästa som finns. Dock finns det begränsningar, då heldagar hemma känns som waste of time efter ett tag.
Men idag, då har jag faktiskt fått saker gjort. Eller ja, typ. Vaknade upp bredvid Max, rätt tidigt, och han skjutsade sedan hem mig pga. att han ska jobba idag. Med trötta ögon kom jag i alla fall hem, piggnade upp mig och tog sedan en liten promenad ner till Mässingsbruket med mamma. Inhandlade saker till jag ska flytta hemifrån - som jättefina skålar, bakredskap mm.
Men nu sitter jag och dricker ett supergott te jag köpte idag på Ica. Havtorn, blåbär, jordgubbar... Ja, det var lite allt möjligt. Supergott. Det blir en hemmakväll med familjen med tre rätters, popcorn och en bra film. För mysigt♥
// L.

26 DEC;

Kategori: BILDER

En Louise och en Linn.

PERFECT

Kategori: ALLMÄNT

Efter en vilodag hemma åker jag snart hem till världens bästa kille för mys!♥
// L.

30:e DEC

Kategori: INKÖP

den mysigaste tröjan jag äger och haft! rea på h&m.

2011

Kategori: ALLMÄNT

Nytt år. Nya löften? Nej, inte för mig. Jag kör mitt eget race utan löften - för det fungerar ändå inte för mig. Under årets gång kommer jag få "aha"-upplevelser istället (I guess), och kanske upplevelser, mål och erfarenheter jag kommer ta del av 2011.
Jag har tagit en underbart lång och skön promenad idag med Louise, och resten av dagen gick åt till städning. Jag ångrar inte en minut utav min städning, på lovet, för min garderob har nog aldrig varit så fin.
Och så har det ju varit nyår. Firade halva kvällen med världens bästa tjejer, och halva med världens bästa kille. Nyårsafton var... spännande och nytt för mig. Firade första gången inne i stan, utan nyårskänsla. Jag är nog den där trygga tjejen som hellre kör på mina traditioner - kolla på raketer på tolvslaget, hemma - t.ex.
Igår vaknade jag med min sötnos och sedan åkte jag in med mamma och pappa in till Ikea. Myspys. Kvällen ägde rum hemma hos Ina med mina tjejer och massa tjejsnack. Behövdes!
Nu blir det att skriva i receptboken jag håller på att fixa - den måste ju bli klar snart.
// L.