linn krouthén

HM

Kategori: INKÖP

KVÄLLSMELLIS

Kategori: ALLMÄNT

BLÅ-GUL DAG

Kategori: ALLMÄNT

Idag har jag träffat dom kanske roligaste kunderna jag någonsin haft. Att två främlingar kan göra en så glad, bjuda på sig själva och få en att skratta pga deras skämt och skratt - sånt sätter pricken på livet. /L.

LIFE AS IT IS

Kategori: MINA ORD

Sjunka. Igenom. Jorden.
- Men jag vet inte riktigt varför.

Det är okej att sakna va? Okej att grubbla. Okej att överanalysera. Okej att vara tyst. Okej att känna sig ensam. Okej att oroa sig. Okej att försöka att inte tänka alls. Okej att tänka "tänk om".
- Det är kanske okej, men inte alltid bra...

BARS

Kategori: ALLMÄNT

Är hemma från jobbet och nyser varenda sekund känns det som. Halsont har gått över till täppt i näsan och jag får ständigt tankar "varför just nu?!" när jag inte vill något annat än att träna. Precis tagit ut egengjorda bars från ugnen och nu ska jag se hur det smakar framför Gossip Gril som jag tittar sönder. Netflix och en iPad är en bra kombo, särskilt när man är sängliggande. /L.

SÄLLSKAP I SÄNGEN

Kategori: BILDER

Vem visste att det kunde vara svårt att se på tv?

HJÄLP MIG PILLER

Kategori: INKÖP

Jag är sjuk, så detta har kommit lägligt!

I LOVE OAT

Kategori: INSPIRATION

Jag älskar frukost och hoppar aldrig över måltiden. Just nu är jag helt förälskad i gröt av olika former. Favoriten är vaniljgröt så jag tänkte berätta hur jag gör min. Det roliga med gröt är att man kan mixa och trixa och få den precis som man vill ha den. Så här gör jag ungefär:
Blanda 1 dl fiberhavregryn, en nypa havregryn, lite salt, ca 1/3-1/2 tsk vaniljpulver, 1 msk chiafrön eller linfrön, ca 1/2 msk Stevis Strö, 1-2 msk mandel- eller hasselnötmjöl och 1/2 dl vaniljproteinpulver i en djupare skål. Tillsätt 2 dl vatten och rör om. In i micron på högsta värme i ca 1 min. Ta ut, rör om i gröten och in i micron i ca 1 min till beroende på hur "hård" du vill att gröten ska vara. Ta ut gröten och blanda i ca 1/2 msk kokosolja (smälter direkt). Klicka sedan på osötat jordnötssmör och ät till frukt eller bär! Can't get enough!

ÄLSKA MIG

Kategori: ALLMÄNT

Bilder från min underbara dag i Stockholm i lördags. Jag och Emilia tog tåget upp på förmiddagen. Gick runt i affärer som vi dessvärre är så himla bra på (h&m kompis; vi hittar alltid något i den svenska affären när vi är tillsammans). Så, ja - jag hittade en långklänning där och Emilia fyllde en hel kasse. Och ett tag såg det ut som att vi skulle komma hem helt pank då h&m blev får första affär att trava in i. Men, jag lyckades bara inhandla ett par vita, nya Nikeskor som jag har en liten förälskelse till just nu och längtar till att få använda.
När jag och Emilia tog oss in på ett café tittade helt plötsligt Emma in. "Vad gör du här?!!" "Överraskar dig!". Vänner♥
Vi tog en fika och gick på stan ytterligare någon timme innan Emilia och jag började gå upp mot Maximteatern, som egentligen var själva anledningen till varför vi åkte upp till Stockholm. Det skulle ta 12 minuter, 2,2 km. Men, rutten var för bilåkande. 40 minuter senare och några omvägar hade vi teatern framför oss. Mc Donald's runt hörnet blev räddningen när vi inte hade lång tid kvar innan showen skulle börja.
Alex Schulman "Älska mig" - hur bra som helst. Tankeställare på tankeställare och ibland kom man på sig själv sittande i sina egna tankar och fördjupningar in i barndomen (Linn, du kanske ska lyssna på han du är här för att lyssna på!). Tankeställare om bekräftelsebehov. Det är en drog. Ju mer 'likes' du fått, desto mer behöver du för att behovet av bekräftelse ska tillfredställas. Och så fick jag skrämmade tankar var vi är påväg. Hur mycket sociala medier påverkar oss, vad de gör med oss. Ett tag var jag bestämde på att "Nej, nu ska jag ta bort Instagram igen". Men, appen finns kvar på hemskärmen... Men det bästa av allt, som jag minns starkast, var hur mycket barndomen påverkar oss. Att en händelse som hände Alex S. som barn påverkade honom så starkt i vuxen ålder. Letar fortfarande efter händelser från barndomen som jag vill få ur mig, bearbeta och lämna i barnet Linn för att sedan gå vidare. Det har jag gjort sedan i lördags när vi lämnade Maximiteatern, och jag fortsätter att leta - leta bland minnen. /L.

ASSÅ!!

Kategori: ALLMÄNT

Laddar upp med grädde och fruktsallad hemma i soffan för en eftermiddag och kväll i huvudstaden imorgon med min Emilia och Alex Schulman. /L.

FRIDAY

Kategori: BILDER

Äntligen fredag! En städhink i rosa till mitt kommande boende och en godisskål på jobbet gjorde det inte enkelt för mitt hälsosamma liv. Väger upp det med fruktsallad och nyttig kladdkaka ikväll. /L.

QUOTES

Kategori: INSPIRATION

FRUKTSALLAD MED GRÄDDE

Kategori: ALLMÄNT

"Why is monday so far from friday, but friday so close to monday". Ja, det stämmer ju (oftast), men nu tycker jag veckorna går så fort att jag knappt hinner reagera över innebörden i citatet. Tagit adjö till Louise som nu befinner sig i London igen. Myst med Emilia och Amanda i fredags. Ätit middag, fruktsallad och sett på film hos Emilia i lördags. Tränat. Och igår rensade jag och mamma källaren. På fronten med ordning och reda och behovet av att ha koll har jag ärvt av mamma så det skriker om det. Både jag och mamma kände oss helnöjda efter 5 timmars rensning när vi nu har koll på vad som finns i alla kartonger och faktiskt kan röra oss i förrådet utan problem. Och jag kände mig extra nöjd när jag hittade massa flytta-hemifrån saker som jag inte visste fanns att packa ner bland mina egna saker.
Ikväll ska jag på en föreläsning om kost. Jag älskar sånt, föreläsningar o.s.v. då man oftast går där ifrån några kunskaper rikare. /L.

YESTERDAY'S SHOPPING

Kategori: INKÖP

INDIGO

Kategori: BILDER

Igår firade vi pappa med att överraska med middag på Indigo. Det var första gången för mamma, pappa och Sanna att äta där så det var en chansning att boka bord där, och om de skulle tycka om tapas eller inte. Men det gick hem som tur var och det kunde inte bli bättre! /L.

HÄR FÅR NI MIN TRÄNINGSMUSIK JUST NU

Kategori: MUSIK

GRATTIS PAPI

Kategori: BILDER

ONEREPUBLIC

Kategori: ALLMÄNT

Idag är en bra dag. Jag sitter och lyssnar på OneRepublic's nya album som är sjukt bra! Perfekt bakgrundsmusik om inte annat. På lunchen ska jag åka iväg till mitt gamla jobb på Länghemskök för att äta lunch där med söta Gudrun. /L.

MYSKVÄLL - FESTKVÄLL

Kategori: BILDER

Lördag och sjukt fint väder. Tog del av det och satte mig i solen på vår altan och fick lite, lite färg. Bättre än ingenting! Kvällen kommer bli väldigt omväxlande - från en myskväll hos Ina med tjejerna till en 20-års fest med Emilia. I'm ready! /L.

PEPP FÖR HELGEN

Kategori: MUSIK

3 FRÅN IDAG

Kategori: BILDER

Tanken som slog mig idag att "jag kan faktiskt ta fikarast i solen" gav lyckorus och energi för resten av dagen. Satte sedan färg på den tidiga våren och gick ut på en PW i solskenet med men färgstarka jacka. Införskaffade ingredienser för att börja kunna göra massa goda och nyttiga recept. Nu vill jag bara testa allt! /L.

SNYGGATJEJER.SE

Kategori: BILDER

"Gud vad tråkigt det skulle vara om man inte kunde vara ful..".
Igår var Louise hemma och vi kollade på filmen Blondie, åt choklad (som vanligt) och drack te.

GOSSIP GIRL

Kategori: ALLMÄNT

Hemma och varit sjuk i två dagar nu och har därför hunnit kära ner mig i Gossip Girl. Ja, jag är lite efter men bättre sent än aldrig. /L.

LÅNGFREDAGEN

Kategori: BILDER